Obavijesti

Sport

Komentari 0

Turska nudi pola milijuna $ za informaciju o bivšem NBA igraču: Žele me ušutkati...

Turska nudi pola milijuna $ za informaciju o bivšem NBA igraču: Žele me ušutkati...

Svojem imenu dodao je Freedom (sloboda), često proziva Kinu zbog odnosa prema Tibetu, a pod zaštitom američke policije i FBI-a je već neko vrijeme

VIDEO

Turski košarkaš i bivši član NBA klubova Enes Kanter (30) zbog političkih stavova u svojoj domovini nije bio od 2014. godine. 

Naime, Tursko državno odvjetništvo je u siječnju 2019. za Kanterom raspisalo međunarodnu tjeralicu, nakon što mu je prethodno, dvije godine prije, oduzeta turska putovnica, zbog toga što je javno podržao pokret inspiriran djelima i propovijedima turskog muslimanskog svećenika Fethullaha Gülena, koji je živi u SAD-u od 1999. godine. Kanter je uz to u javnosti kritički govorio o aktualnoj turskoj vlasti i predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

Toronto: NBA, Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder

Turske su vlasti optužile Kantera da je podržao propali pokušaj svrgavanja Erdogana s vlasti 2016. godine, jer je u noći kad se puč dogodio, bio u društvu Fethullaha Gülena, kojeg se smatra organizatorom te akcije.

I kada u Turskoj pokušate svrgnuti s vlasti Erdogana, to znači da ste postali glavni državni neprijatelj. Bivšem košarkašu Bostona prijeti doživotni zatvor ukoliko se vrati u Tursku, a sam tvrdi kako je vlada Turske ponudila 500 tisuća eura za bilo kakve informacije o njegovoj lokaciji. Onemogućen mu je bilo kakav kontakt s obitelji jer turske vlasti prisluškuju njegove roditelje, a nakon puča, njegov otac je proveo u zatvoru neko vrijeme.

NBA, Toronto Raptors - Boston Celtics (97-109)

- Prije nego što su mi ucijenili glavu, turska obavještajna služba je pokušavala doći do ljudi s liste. Turska vlada mrzi što se mogu čuti moje riječi širom svijeta. Muka im je i čine sve kako bi me ušutkali. Ovo sve govorim jer nisam jedini na toj listi. Dosta je tu običnih ljudi, novinara, aktivista, sportaša, koji nisu poznati kao ja. Oni su mnogo lakše mete jer su sami - rekao je Kanter.

Svojem imenu dodao je Freedom (sloboda), često proziva Kinu zbog odnosa prema Tibetu, a pod zaštitom američke policije i FBI-a je već neko vrijeme. Bez kluba je od prošle godine kada je Boston raskinuo s njim. Prethodno je igrao za Portland u dva navrata, Knickse, Utah i Oklahomu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Domaćini su dominirali, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna