Obavijesti

Sport

Komentari 11

Turski nogomet je u uzletu: Klubovi zarađuju milijune €

Turski nogomet je u uzletu: Klubovi zarađuju milijune €
1

HRVATI STRANCI U turskoj prvoj ligi više nema hrvatskih nogometaša, u Ukrajini ih igra 9, a na Islandu i Finskoj po jedan, Tonči Radovniković i Vilim Posinković...

VIDEO

Turski nogomet ima golem novac. Pazite, svaki klub za pobjedu u prvenstvu dobiva 600.000 dolara, a za remi 300.000. U prvenstvu se igra 34 kola, tako da se može mnogo zaraditi, rekao je Stjepan Tomas, bivši hrvatski reprezentativac i prošle sezone pomoćnik u Gaziantepsporu.

Fenerbahče je ovog ljeta doveo Robina van Persieja i Nanija, Galatasaray je “uzeo” Lukasa Podolskog, a Antalyaspor dao je golem novac Samuelu Eto’u....
- Turski nogomet od prodaje prava prijenosa dobiva pola milijarde eura, iduće godine to žele povećati na milijardu. Mnogi klubovi od ove će sezone igrati na novim stadionima - kaže Tomas.

Turci su ukinuli ograničenje od šest stranaca po klubu. Sad ih mogu dovesti čak 14.

- Turci vjeruju da će povećani uvoz stranaca motivirati domaće dečke da se trgnu. Turski nogomet dosad i nije profitirao od ograničenja - rekao je Tomas.

Jeste li znali ovo o hrvatskim protivnicima u kvalifikacijama?

U Turskoj ne igra niti jedan Hrvat, u Ukrajini ih je devet, dok na Islandu i Finskoj imamo po jednog nogometaša. Tonči Radovniković, bivši igrač Solina, sad nastupa za Fylkir Reykjavik, dok za Rovaniemen Palloseuru igra Vilim Posinković, prošle sezone član Slaven Belupa.

Glavni sponzor islandske lige je Pepsi, što malo čudi budući da su Islanđani narod koji pije najviše Coca-Cole po glavi stanovnika na svijetu. 

Ukrajinci, pak, imaju treći najprofitabilniji McDonald’s restoran na svijetu. Kroz onaj na kijevskom glavnom željezničkom kolodvoru godišnje prođu tri milijuna ljudi. Vjerojatno je tamo koji puta bila i Hajdukova “maskota” Artem Milevskij.

Izbacili Španjolce izvlačenjem slamke

Utakmica doigravanja između Turske i Španolske u Rimu za SP 1954. završila je 2-2. Talijanski dječak Luigi izvlačio je slamku i usrećio Turke.

Jari Litmanen svjetski rekorder

Finac Jari Litmanen igrao je za reprezentaciju četiri različita desetljeća. Debitirao je 1989. a zadnju utakmicu odigrao je 2010.

Ševčenko i dva promašaja

Andrij Ševčenko nakon karijere okušao se u politici. Nije ušao u parlament. Pokušao je biti i golfer, no nakon prvog turnira je odustao.

Tereni niču kao gljive poslije kiše

Islanđani puno ulažu u infrastrukturu. Imaju 22 terena s umjetnom travom i sedam velikih dvorana s nogometnim terenima u punoj veličini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao