Obavijesti

Sport

Komentari 66

Tužitelj u Španjolskoj traži 2 godine zatvora za Neymara!

Tužitelj u Španjolskoj traži 2 godine zatvora za Neymara!
1

Španjolski tužitelji zatražili su dvogodišnji zatvor za jednog od najboljih nogometaša svijeta, Neymara, zbog malverzacija u njegovu transferu iz Santosa u Barcelonu

VIDEO

Tužitelj u Španjolskoj traži dvije godine zatvora za Barceloninu zvijezdu Neymara zbog porezne prevare u kontroverznom transferu iz Santosa u Barcelonu 2013. godine. Uz to Brazilac bi trebao još platiti 10,6 milijuna eura.

Tužitelj Jose Perals također traži i pet godina zatvora za bivšeg predsjednika Barcelone Sandra Rosella zbog malverzacija u istom transferu, ali i kaznu od 8,4 milijuna eura za katalonski klub.

Tužbu je podnijela brazilska investicijska grupa DIS koja ima prava na 40 posto iznosa od transfera brazilskog nogometaša, a tvrde kako su dobili znatno manje od onoga na što su imali pravo. Navode kako su utržili tek sedam milijuna od cijelog transfera što je znatno manje od stvarnog iznosa na koji su imali pravo.

Transfer Neymara iz brazilskog Santosa Barcelonu od samog je početka privlačio velike sumnje, a nakon višemjesečne istrage sudac je odlučio da ima dovoljno materijala za pokretanje suđenja. U prvom se trenutku sudilo uz Neymara, njegova oca i bivšeg predsjednika sudilo i bivšem predsjedniku Barcelone Josepu Mariji Bartomeuu, no tužitelji sada traže odbacivanje tužbe protiv njega.

Iako su se u klubu u lipnju nagodili s tužiteljima i platili 5,5 milijuna eura kako bi izbjegli tužbu za poreznu prevaru, muke po Neymara i Barcelonu očito nisu ni približno gotove. Dapače, sada se čine još i veće jer osim za Neymara, tužitelji traže i dvije godine zatvora za njegova oca te jednu za majku Nadine da Silva.

No teško je očekivati da će Neymar u zatvor s obzirom da su slične probleme imali i njegovi suigrači iz Barcelone. Leo Messi dobio je kaznu od 21 mjesec, a Mascherano 12 mjeseci, no niti jedan od njih nije proveo niti dana iza rešetaka.

Neymar je već platio jednu tešku kaznu u Brazilu kada je zbog poreznih prevara u razdoblju između 2011. i 2013. morao iskrcati 42 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"