Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tvorac hrvatskog čuda: Nenad Šoštarić najbolji trener godine

Tvorac hrvatskog čuda: Nenad Šoštarić najbolji trener godine

Izbornik Nenad Šoštarić je u prosincu prošle godine napravio čudo s našim rukometašicama i osvojio europsku broncu. Osim što je izbornik Hrvatske, uspješno vodi i Lokomotivu...

VIDEO

Posljednju medalju u ženskom sportu osvojili smo 1999. godine. Naše odbojkašice su osvojile srebro i to je bilo to. Porazi, rana ispadanja i maksimalni domet do četvrtfinala bili rezultati u ženskim reprezentacijama. Trajala je suša, sve dok se nije pojavio Nenad Šoštarić (62) i njegove Kraljice šoka.

On je autor čuda zbog kojeg smo tijekom prosinca prošle godine s nestrpljenjem čekali početak svake utakmice, radovali se s njima, ljutili, plakali od sreće. Na kraju i proslavili tu povijesnu broncu. 

EHF Euro Women

Hrvatske rukometašice obilježile su kraj prošle godine nakon što su čudesno osvojile broncu na EP-u. Stizala su individualna priznanja kao na traci, Ana Debelić proglašena je najboljom pivotkinjom turnira, a Tea Pijević najboljom golmanicom u 2020. godini u izboru Handball Planeta, specijaliziranog rukometnog portala. Veliko priznanje sada je dobio i izbornik reprezentacije Nenad Šoštarić, koji je proglašen najboljim trenerom u ženskom rukometu za 2020. godinu!

Osim što je napravio pravo čudo s Hrvatskom, Šoštarić je s Lokomotivom osvojio domaći Kup te izborio finale EHF Kupa, I zbog toga je u potpunosti zasluženo dobio 3,657 glasova od navijača, dok je na drugom mjestu norveški izbornik Thorir Hergeirsson (3,292). Na trećem mjestu je završio izbornik Danske Jesper Jensen sa svega 138 glasova. Da, to je 'onaj' koji je u potpunosti podcijenio naše rukometašice u borbi za broncu pa onda nakon utakmice rekao kako su na 'balkanskom jeziku pričale i dogovarale se sa crnogorskim sutkinjama'.

Croatia vs Romania

Veliko je to priznanje za Šoštarića i njegov dugogodišnji rad u rukometu kojeg je napokon prepoznala i hrvatska javnost nakon bronce na Euru.

Za njega je posebno emotivna bila finalna utakmica Kupa protiv Podravke otprije nekoliko tjedana. Naslov je posvetio preminulom bratu.

- Osjećam se sretno i prazno. Ova je utakmica koja je posvećena mom bratu koji je umro prije tri dana - kazao je tada u suzama.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani