Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Tyson mi je uzor. Pa obojica smo došli od dna do vrha...'

'Tyson mi je uzor. Pa obojica smo došli od dna do vrha...'

Dolazim iz siromašnog susjedstva gdje je život bio težak. Gledao sam starije dečke odjevene u skupu odjeću kako voze lijepe aute i htio sam biti poput njih, rekao je Benzema...

VIDEO

Jedan od onih kojeg svi podcjenjuju, ali on uvijek odradi svoj posao. I tako već godinama. 

Uz Cristiana Ronalda i Garetha Balea činio je moćni tercet BBC, a jedini je koji i dan danas brani boje Real Madrida

Karim Benzema (32) je godinama jedan od najboljih igrača Real Madrida. Na Santiago Bernabeu je došao još 2009. godine iz francuskog Lyona i do danas skupio 541 nastup, 266 golova, 140 asistencija te osvojio četiri Lige prvaka, tri La Lige, dva Kupa.

Nakon odlaska Cristiana Ronalda, mnogi su smatrali da je to kraj berbe trofeja za Real i da Benzema nema tu moć da nosi momčad na svojim leđima. No sve ih je demantirao i prošle sezone s Madriđanima osvojio La Ligu.

La Liga Santander - Real Madrid v Athletic Bilbao

- Uvijek sam bio sretan dok je Cristiano bio tu. Njegov odlazak natjerao me da počnem igrati u drugačijoj ulozi. On je zabijao 50 golova godišnje i morali smo se prilagoditi. Cristiano je jedan od najboljih na svijetu i drago mi je da sam mogao igrati s njim. S druge strane, Zidane mi je kao stariji brat. Uvijek je tu da me savjetuje i izvan terena - kazao je Benzema u intervjuu za španjolski El Pais.

Karim je stasao u Lyonu iz kojeg je otišao 2009. godine za 35 milijuna eura i od tada je jedan od najboljih svjetskih napadača. No put do toga bio je mukotrpan. Živio je u siromašnoj obitelji.

- Imam samo jednog prijatelja, to pokazuje koliko mi je prijateljstvo važno. Nije istina da na mene ništa ne utječe, imam osjećaje, ali nikad neću pokazati slabost. Kad se loše osjećam, držim to za sebe. Dolazim iz siromašnog susjedstva gdje je život bio težak. Gledao sam starije dečke odjevene u skupu odjeću kako voze lijepe aute i htio sam biti poput njih. Novac znatno olakšava život, ali za sreću nisu potrebni milijuni.

Champions League - Group B - Borussia Moenchengladbach v Real Madrid

Nogometni uzor mu je Ronaldo, a životni...

- Nemam idole, ali imam uzore. Rekao bih da je brazilski Ronaldo uzor za mene, a ugledam se i u Mikea Tysona jer smo obojica došli od dna do vrha. Nitko nam ništa nije dao - kazao je Benzema.

Možda jedina stvar koja će mu stajati kao praznina u karijeri je trofej s reprezentacijom. Za to je temelja bilo već 2014. godine kada je s Francuskom izgubio od Njemačke u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, no to mu je bilo posljednje natjecanje s Tricolorima.

Football Soccer - Real Madrid v Alaves - Spanish La Liga Santander

Izbornik Didier Deschamps izbacio ga je iste godine iz reprezentacije zbog optužbi za silovanje, a iako je godinama zabijao u Realu i bio najbolji francuski nogometaš, nikad nije dobio dozvolu za povratak. U međuvremenu je Francuska igrala finale Eura pa onda i prije tri godine osvojila Svjetsko prvenstvo. No bez njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...