Obavijesti

Sport

Komentari 27

U Engleskoj se igra za titulu, u Njemačkoj za publiku i prestiž

U Engleskoj se igra za titulu, u Njemačkoj za publiku i prestiž
5

Očekuje nas još jedan bogati europski nogometni vikend u kojem će većina s nestrpljenjem očekivati okršaj Bayerna i Borussije te Liverpoola i Manchester CItyja

VIDEO

Nogometni vikend u najboljim i najpoznatijim ligama svijeta ponovno nam donosi nekoliko veličanstvenih okršaja. Prvenstva se bliže svome kraju, a neke od utakmica mogle bi izravno odlučiti o naslovu prvaka. 

PREMIERSHIP

Engleska liga donosi nam i najiščekivaniju utakmicu ovog vikenda. U nedjelju na Anfieldu igraju Liverpool i Manchester City. 'Redsi' 25 godina nakon velike nesreće na Hillsboroughu pred svojim navijačima imaju priliku pobijediti najvećeg rivala u lovu na naslov koji njegovi navijači čekaju već 24 godine. Bit će dvoboj dvije napadački izrazito efikasne momčadi, a iako bi gostima odgovarao i neriješen rezultat, momčad Manuela Pellegrinija u Liverpoolu nikako neće igrati zatvoreno, a u ekipu im se nakon ozljede vraća i Sergio Agüero. 

Zbog prisjećanja na tužan dan u Sheffieldu i zbog počasti svim poginulima, sve utakmice ovog vikenda počinju sedam minuta kasnije, dok će svoje utakmice u utorak odigrati Arsenal na Emiratesu protiv West Hama te Manchester United koji na Old Traffordu dočekuje Hull City. 

BUNDESLIGA

Bayern München je već osigurao naslov prvaka, no utakmica na Allianz Areni gdje dolazi Borussia Dortmund bit će u vidnom polju čitavog nogometnog svijeta. Bit će to okršaj dvaju ekipa s različitim raspoloženjem u momčadi. Bayern je pobjedom nad Manchester Unitedom prošao u polufinale Lige prvaka, dok je Borussia unatoč odličnoj utakmici ipak ispala od Real Madrida. Bit će to naravno i okršaj između Marija Mandžukiće i Roberta Lewandowskog, sadašnjeg i budućeg napadača bavarske momčadi te dvojca koji sa 17 postignutih golova predvode listu najboljih strijelaca prvenstva. 

U sjeni ovog dvoboja za Europu će se boriti i Borussia M'gladbach kojoj u goste dolazi Stuttgart te Bayer Leverkusen koji ugošćuje Herthu. Wolfsburg Ivice Olića i Ivana Perišića kod kuće igra protiv Nürnberga. 

PRIMERA

Troboj za titulu nastavlja se u Španjolskoj, a cijeli svijet sa zanimanjem čeka odgovor na pitanje može li Atletico Madrid izdržati do kraja. U nedjelju momčad Diega Simeonea gostuje kod Getafea, dok drugoplasirana Barcelona u subotu gostuje kod Granade. Real Madrid u subotu na svom terenu igra protiv Almerije, dok Sevilla Ivana Rakitića pred svojim navijačima u nedjelju igra novi gradski derbi protiv Betisa. 

LE CHAMPIONNAT

Vodeći PSG gostuje kod Lyona koji treba bodove za četvrto mjesto i odlazak u kvalifikacije za Europsku ligu. To mjesto s četiri boda prednosti drži Saint-Etienne koji gostuje kod Reimsa, dok drugi Monaco i treći Lille imaju prilično lake zadatke na gostovanju kod Rennesa, odnosno na domaćoj utakmici protiv Valenciennesa. 

SERIE A

Drugoplasirana Roma u subotu pred svojim navijačima dočekuje Atalantu koja lovi Europu, dok treći Napoli u nedjelju kod kuće igra protiv Lazija. Fiorentina i Inter u nedjelju imaju gostovanja kod Verone, odnosno Sampdorije, dok će vodeći Juventus u ponedjeljak gostovati kod Udinesea. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki