U Kninu okončane kvalifikacije Erste Plave lige 2024, finale na Hanžekovićevom memorijalu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

U Kninu okončane kvalifikacije Erste Plave lige 2024, finale na Hanžekovićevom memorijalu

U Kninu okončane kvalifikacije Erste Plave lige 2024, finale na Hanžekovićevom memorijalu
5

Ovo natjecanje omogućuje svoj djeci da osjete natjecateljski duh i možda otkriju talent za koji nisu ni znali da ga imaju, kaže koordinatorica Erste Plave lige za Knin, Dora Mlinarić

VIDEO

Natjecanjem u Kninu okončane su kvalifikacije Erste Plave lige 2024. U deset hrvatskih gradova u kvalifikacijama je nastupilo 3500 školaraca, a one najbolje sada očekuje nastup u finalu. 

- Zadovoljni smo ovogodišnjem odazivom djece na Erste Plavu ligu. Piše se jedna lijepa sportska priča i daje prilika djeci da probaju kraljicu sportova. Osim djece školskog uzrasta, natjecanje su otvorili najmlađi članovi Atletskog kluba Knin koji treniraju u našem atletskom vrtiću. Njima je to isto lijepa prilika da iskuse natjecanje na domaćem i sigurnom terenu - rekla je koordinatorica Erste Plave lige za Knin - Dora Mlinarić.

Ona vidi i značajne učinke Erste Plave lige na razvoj atletike u Kninu.

- Ovo natjecanje omogućuje svoj djeci da osjete natjecateljski duh i možda otkriju talent za koji nisu ni znali da ga imaju. Prošla godina je tako otkrila neku djecu koja su nakon natjecanja došla kod nas u klub i marljivo trenirali godinu dana te se ove godine popela na pobjedničko postolje - kaže Dora Mlinarić.

Osim djece iz osnovnih škola i kninskih atletskih klubova, na stadionu NK Dinara su i ove godine izvan konkurencije nastupili i članovi Udruge osoba s invaliditetom sveti Bartolomej.

Voditeljica projekta Erste Plava liga Ivana Brkljačić vrlo je zadovoljna kvalifikacijama u Kninu.

- Erste Plava liga se već šest godina uspješno održava u Kninu, a svake godine napredujemo u organizaciji ovog najvećeg atletskog natjecanja za djecu u Hrvatskoj. Ove godine smo posebno zahvalni Gradu Kninu na velikoj podršci u organizaciji -  kaže Ivana Brkljačić i dodaje:

- U Kninu smo primijetili velik broj talentirane djece, nadam se da će se trenirati atletiku i otkriti svoj potencijal. Zahvaljujući radu dva atletska kluba, koji pružaju dobre uvjete za razvoj mladih atletičara, atletika postaje sve popularnija u Kninu i sve više djece otkriva ljepotu ovog bazičnog sporta. Nastavit ćemo s promicanjem atletike, nadajući se da će sve više djece iz Knina kroz atletiku kao bazičan sport izgraditi temelje i za sve druge sportove. Pozivamo svu djecu koja su nastupili u Kninu da isprobaju atletiku besplatno putem platforme MVPiz u AK Knin.

Finale Erste Plave lige 2024 bit će održano 7. rujna u Zagrebu, u sklopu Boris Hanžeković Memorijala.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner