Obavijesti

Sport

Komentari 11

U 'lovu' na rekord: Razvedena zavodnica Vonn na Sljemenu

U 'lovu' na rekord: Razvedena zavodnica Vonn na Sljemenu
1

Lijepa Amerikanka ima najviše trijumfa u Svjetskom kupu, čak 46 puta je bila na postolju. Početkom sezone Lindsey se razvela i čini se kako skija bolje nego ikad

VIDEO

Ovo je vrlo teška situacija za mene, nadam se da ćete poštovati moju privatnost, objavila je početkom studenog prošle godine američka skijašica Lindsey Vonn (27). Razvod od supruga Thomasa Vonna, koji joj je bio trener i menadžer, nije željela komentirati, odlučila se maksimalno posvetiti skijanju i osvajanju još jednog Velikog kristalnog globusa. U novu je sezonu ušla kao jedna od samo pet skijašica koje su pobjeđivale u svih pet disciplina (Janica Kostelić, Anja Pärson, Pernilla Wiberg, Petra Kronberger). Pobjede u brzim disciplinama dale su joj dodatno samopouzdanje, a čini se kako je krah četverogodišnjeg braka nije uzdrmao.

- Toliko sam bila dobra na samom startu sezone da imam dovoljnu bodovnu prednost i mogu se posvetiti tehničkim disciplinama. Sad u slalomu mogu riskirati koliko želim - rekla je Lindsey, koja je pobijedila u dva spusta i dva super G-ja ove sezone, a izvrsni rezultati u veleslalomu osigurali su joj vodeću poziciju u ukupnom poretku. 

Ukupno je stigla do 46. pobjede, najviše od aktivnih skijašica u Svjetskom kupu. Sljedeći je cilj dostići drugu na “vječnoj listi”, Švicarku Vreni Schneider, koja ima 55 pobjeda, a vodeća je još uvijek Austrijanka Annemarie Moser-Pröll sa 62 pobjede. No slalom nije njezina disciplina, ali upornost i spremnost na rizik često daju rezultat.

- Na startu utrke razmišljam samo o pobjedi, krenem pa što bude. U brzim disciplinama je lakše, no i u slalomu se trudim, dajem sve od sebe. Svaki je bod važan, ne možeš svaki put biti na postolju.

Amerikanka, kao i ostale skijašice, rado dolaze u Zagreb, na Sljeme, uvijek ističu kako je Snježna kraljica među najboljim utrkama Svjetskog kupa.

- Atmosfera je neponovljiva, svi se rado vraćamo u Zagreb. Nema puno utrka u Svjetskom kupu na kojima se okupi toliko gledatelja. Atmosfera je uvijek izvrsna, toliko je pozitivne energije.

Svoju trenutačnu situaciju u privatnom životu Lindsey je usporedila sa skijanjem...

- Tako je to, kao i u sportu. Padneš, digneš se i nastaviš dalje. Jednostavno nema vremena za žalovanje - uz osmijeh je prokomentirala atraktivna plavuša, koja se dodatno “hrabri” nešto slobodnijim fotografijama. Iskreno, Lindsey ima što pokazati. Prošle se godine slikala za naslovnicu američkog sportskog časopisa oponašajući Sharon Stone iz filma “Sirove strasti”, pozirala je i u bikiniju na vrhu planine prekrivene snijegom...

- Ne vidim ništa loše u tome. Ne skijam u bikiniju, no mogla bih probati - kaže Lindsey i dodaje:

- Ponekad mi nedostaje ljeto, sunčanje, plaže... Praktički cijelu godinu ‘lovimo’ zimu po svijetu, što zbog natjecanja, što zbog treninga. Uživam na snijegu, ali obožavam ljeto, snalazim se i na plaži.

Vonn je sada navodno u vezi s igračem američkog nogometa Timom Tebowom, a puno se pričalo i o njezinu prijateljstvu s Marijom Höfl-Reisch. Sve donedavno bile su nerazdvojne, a onda je puklo. Tako da Lindsey nije došla na njezino vjenčanje prošlog travnja...

- Ma i dalje smo dobre prijateljice, mediji su malo napuhali situaciju. Sad smo samo malo više usredotočene na skijanje, ništa se nije promijenilo, samo se malo manje družimo - kazala je Lindsey.

Amerikanka je od početka nove sezone zaradila 178.000 CHF

Lindsey Vonn vodeća je skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa, osvojila je 599 bodova, a Austrijanka Anna Fenninger ima 368. Samo od novčanih nagrada Vonn je ove sezone zaradila 178.000 švicarskih franaka, a iza nje je Marlies Schild, koja je zaradila 120.000. Kod skijaša najbolji je Marcel Hirscher sa 116.000 franaka, Ted Ligety zaradio je 104.000, a Ivica Kostelić 89.000 švicarskih franaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...