Obavijesti

Sport

Komentari 2

'U Njemačkoj se o derbiju piše, a ovdje za njega diše'

'U Njemačkoj se o derbiju piše, a ovdje za njega diše'
7

Robert Kovač kaže da ne zna što ga očekuje na Poljudu, no vjeruje u snagu Dinamove momčadi. Osim o Kaliniću, o Hajduku zna jako, jako malo

VIDEO

Potpuno sam se prilagodio, svi su me dobro primili. Družimo se i izvan terena, stvarno mi je super u Zagrebu, rekao je Robert Kovač četiri dana uoči derbija u Splitu. Kapetan reprezentacije Hrvatske bio je na korak od Maksimira i prije godinu i pol, no tada se odlučio za Borussiju.
- Kada bi Dinamo igrao u Bundesligi, mislim da bi se uz dobru sezonu mogao boriti za Kup Uefe. Jednako kao što se i Borussia bori - usporedio je iskusni branič, koji će u nedjelju prvi put u životu igrati utakmicu hrvatske lige. I odmah derbi.
- Ovo je moj prvi hrvatski derbi i ne mogu točno znati što me točno čeka. Vidim da je atmosfera jako napaljena, ali optimist sam. Dinamo ima jaku momčad, u Salzburg smo pokazali da možemo. Odigramo li tako i u Splitu, uzet ćemo tri boda - najavljuje Robert 'utakmicu sezone'. Ogleda na Poljudu je apsolutno važan, ali Kovač misli da nije i presudan.
- Ima još puno utakmica, derbi neće o ničemu definitvno odlučiti. Prvenstvo se odlučuje na slabijim utakmicama - misli Kovač.
Derbi cijela Hrvatska čeka već dva mjeseca, iščekivanje je sve veće i veće. U medijskom prostoru već se tjednima ovoj utakmici posvećuju prve stranice, derbi je glavna tema.
- U Njemačkoj se isto tako puno piše uoči derbija. Ali tamo se piše o puno klubova, a ovdje samo o dva. No za razliku od Njemačke, ovdje se diše za derbi - primjetio je Robert Kovač, kojega je u najavi utakmice spomenuo prvi Hajdukov napadač Nikola Kalinić. Kaže da mu je svejedno hoće li ga čuvati Kovač, Bišćan ili netko treći.
- Nikola je dobar igrač, znam ga iz reprezentacije. Ali osobno ga nisam gledao na utakmicama, pa ne mogu reći kakvo je njegovo kretanje. Utakmica je ipak nešto potpuno drugačije od treninga - rekao je snažan Dinamov adut i dodao:
- Ne poznajem previše momčad Hajduka. Osim Kalinića znam i Šerića, vejića i Rossu. I to je to. No ne brinem, trener će i mene i cijelu momčad preko video analize upoznati s igrom Hajduka.
Unatoč hladnoći koja je ovih dana zahvatila Split i snijegu koji je u noći s utorka na srijedu okovao igralište, Poljud će gorjeti. Svjestan je toga i Kovač, igrač koji je sudjelovao i u njemačkim i u talijanskim derbijima.
- Ako netko nije igrao u ovakvoj atmosferi, može se pojaviti nervoza. No naša prednost je veće iskustvo, naši igrači su igrali u većim klubovima - misli Robert. Pitali su ga i bi li bod na Poljudu bio dobar 'ulov'.
- Vidjet ćemo nakon utakmice... - zaključio je mlađi brat Kovač.

'NIKO VIŠE NE NAVIJA ZA HAJDUK'
Robert je bio blizu Dinama u ljeto 2007., godinu kasnije njegov brat Niko je bio korak od Poljuda.
- Je, Niki je uvijek Hajduk bio malo draži. Ali naravno da sada više nije, otkako sam ja došao u Dinamo, i Niko je navijač Dinama - kaže Robert, koji je ostao u kontaktu s puno nogometnih prijatelja u Njemačkoj. I ima informacije iz prve ruke o Bundesligi, pa tako i o igraču čiju je poziciju preuzeo:
- Drago mi je zbog Drpića, svi ga hvale tamo. Ma on je strašan igrač, nije ni čudo da Karlsruhe želi potpisati ugovor s njim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju