Sport

Komentari 3

U ovom hokeju po ledu padaju i 'medvjedi', a Mrge pobjeđuju

U ovom hokeju po ledu padaju i 'medvjedi', a Mrge pobjeđuju

PARAOLIMPIJSKI Igrače Medveščaka oduševio je hokej na sanjkama. Igrali su protiv paraolimpijaca iz kluba hokeja na sanjkama Mrge i uvjerili se da to nije lako

Ovo je jedna od najtežih stvari koje sam ikad morao učiniti, rekao je napadač Medveščaka Bill Thomas nakon što se okušao u hokeju na sanjkama, novom paraolimpijskom sportu u Hrvatskoj.

Dečke iz kluba Mrga , osnovanog prošle jeseni, trener i katica za sve Marko Kocijan iznenadio je dovevši im šestoricu "medvjeda" na trening.

- Kad smo ih vidjeli, prvo smo pomislili da su to samo neki ljudi u dresovima, a onda nas je trener pozvao sa strane i rekao nam da igramo protiv Medveščakove momčadi - rekao je Matko Jurić , paraolimpijski reprezentativac u skijanju, koji se prebacio na hokej u sanjkama, najatraktivniji sport za osobe s invaliditetom.

"Medvjedi" su na početku djelovali kao da su prvi put na ledu, padali i smijali se, iskusili napore potrebne za puko kretanje u sanjkama te na kraju zaigrali na skraćenom terenu protiv svojih "domaćina".

- Odlično smo se zabavili, morali su nas tjerati s leda. Ovi dečki su nevjerojatni , ovo je užasno težak sport, samo sjedanje u sanjke je problematično. A tek zaustavljanje... Pomiriš se s tim da ćeš se zabiti i nadaš se najboljem - nasmijao se Thomas.

Najčitaniji članci