Obavijesti

Sport

Komentari 21

U polufinale bez izgubljenog seta: Nadal lako s Almagrom

U polufinale bez izgubljenog seta: Nadal lako s Almagrom
1

Nicolas Almagro bio je ove godine u Roland Garrosu najopasniji suparnik Rafaelu Nadalu, ali je i to bilo nedovoljno da u četvrtfinalu uzme set. Bilo je 7-6(4), 6-2, 6-3

VIDEO

Nadal, šesterostruki pobjednik ovog Grand Slama i branitelj naslova, pobijedio je 7-6(4), 6-2, 6-3 za dva sata i 45 minuta, te u polufinalu čeka pobjednika meča David Ferrer - Andy Murray.

Almagro je u prvom setu izuzetno dobro držao svoj servis i time dogurao do tie-breaka, gdje je ipak ostao bez prave šanse. Gubio je 5-1, došao do 5-4 i potom izgubio dva poena zaredom.

Najopasniji je, zapravo, 12. nositelj Roland Garrosa bio u trećem setu kada je i imao tri break-prilike. No, niti jednu nije iskoristio, a jednom je pokleknuo dok je servirao, čime je potpisao osmi poraz u karijeri protiv Nadala. U osam mečeva.

Inače, u Roland Garrosu su, prije srijede, ova dvojica tenisača već igrali dva puta. Nadal je 2008. godine pobijedio 6-1, 6-1, 6-1, a prije dvije godine 7-6, 7-6, 6-4.

Do ovog četvrtfinala Almagro nije izgubio niti jedan set, dok je Nadal, pak, do polufinala došao bez izgubljenog seta.

Nadal je tijekom meča imao samo 16 neforsiranih pogrešaka (Almagro ih je imao čak 45), ali je Almagro imao više izravnih poena (39-36). Nadal je, pak, osvojio čak 56 poena od ukupno 67 nakon prvog servisa.

Ferrer uhvatio treći polufinale na Grand Slam turnirima

Nije kao njegov sunarodnjak Rafael Nadal ušao u polufinale bez izgubljenog seta u Parizu, ali je David Ferrer još jednom oduševio. Igrat će taj 30-godišnji Španjolac u polufinalu.

Suparnik će mu biti baš Nadal, a izborio je taj meč pobjedom protiv Andyja Murrayja 6-4, 6-7(3), 6-3, 6-2. Time je Ferrer izjednačio omjer protiv Škota u karijeri na 5-5, a ujedno je izgubio po prvi puta set ove godine na pariškoj zemlji.

Bio je to meč s velikom količinom break-gemova. Španjolac ih je napravio čak deset, a Murray dvostruko manje. No, cijeli meč se Murray zapravio mučio uspostaviti kontakt sa suparnikom i bio je u stalnom zaostatku kojeg je pokušao anulirati.

U prvom je setu Ferrer imao 5-2 i set-loptu, ali ju je iskoristio tek kod 5-4. Potom je Murray vratio meč u neizvjesnost dobivši tie-break drugog seta, ali je potom opet fizički moćniji Ferrer bio vladar većine zbivanja na terenu.

Iako je Murray znao spektakularno kontrirati i odigrati mnogo, zbilja, fantastičnih poena, konstantniji u izvedbi je bio Ferrer koji je ostao jednako čvrst od početka do kraja.

Prvi je put u karijeri Ferrer dogurao do polufinala Roland Garrosa. Također, ovo mu je treći polufinale na Grand Slam turnirima u karijeri. Igrao je u toj fazi još 2007. na US Openu, te 2011. godine na Australian Openu. U finale se nikada nije plasirao.

Inače, Nadal ima velikih 15-4 u karijeri protiv Ferrera. Ove su godine dva puta igrali na zemlji, te je Nadal slavio sa 7-6, 7-5 (Barcelona) i 7-6, 6-0 (Rim).

Roland Garros, četvrtfinale tenisača:

Nadal (2) - Almagro (12) 7-6(4), 6-2, 6-3

Ferrer (6) - Murray (4) 6-4, 6-7(3), 6-3, 6-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 1-0: Mudražija opet zabio, pogodak sada vrijedi! 'Lokosi' su poveli
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 1-0: Mudražija opet zabio, pogodak sada vrijedi! 'Lokosi' su poveli

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige