Obavijesti

Sport

Komentari 9

'U Pyeongchangu je minus 20, ali mi smo stigli i zaplesati...'

'U Pyeongchangu je minus 20, ali mi smo stigli i zaplesati...'
8

POGLED IZ BOBA Ovdje je jako hladno, temperature su debelo ispod ništice, najčešće i niže od -20. 'Opekao' sam ruku kad sam bez rukavice stavio dlan na bob. Ali mi uživamo, kaže bobist Dražen Silić

VIDEO

Nakon što su na putu proveli cijeli dan, preciznije 23 sata, hrvatsku bob reprezentaciju u olimpijskom selu u Pyeongchangu dočekala je - doping kontrola!? I to ne jedna, nego dvije! 

Nakon što su svi prošli kontrolu, Mate Mezulić i Benedikt Nikpalj su dan kasnije izvučeni slučajnim odabirom, pa su morali i drugi put dati uzorak.

- Nisu imali sreće u ždrijebu - nasmijao se Dražen Silić, dobro raspoloženi pilot oba hrvatska boba, iako još umoran od puta te osmosatne vremenske razlike.

- Bilo je stvarno naporno, tri sata leta od Zagreba do Istanbula, gdje smo čekali vezu sedam sati, potom novih deset sati leta do Seoula, te na koncu tri sata autobusom do sela. Pali smo odmah u krevet kako bi se odmorili i što prije naviknuli na vremensku razliku.

Barem si ne moraš kuhati...

Uvjeti u selu su bolji od očekivanoga, sve je spremno za prihvat natjecatelja iz 92 zemlje, koji će se boriti za odličja u 15 disciplina u sedam sportova.

- Smještaj je super, u našoj sobi/apartmanu smo mi 'bobisti' i još par skijaša. Naša reprezentacija ima tri kata za sebe, tako da smo svi na okupu. Najviše smo se bojali hrane, na to su nas upozoravali, ali za sad je sve super. Hrane ima dovoljno i raznolika je, tako da se može uvijek pronaći nešto za pojesti. Mi se sigurno nećemo žaliti, dobrodošla je ovo promjena od našega uobičajenoga ritma, kad se sami hranimo. Sva sreća da smo nekih 15 kilograma ispod maksimalne dozvoljene težine od 630 kilograma za bob četverosjed, pa se možemo malo i nadebljati, nadoknaditi masu u ova dva tjedna.

Iako službeni treninzi počinju tek za sedam dana, pripreme su svakodnevne.

Bob reprezentacija

- Obišao sam stazu najprije pješice, potom odradio dvije laganije vožnje da malo osjetim led. Staza je super, uvjeti su vrhunski, bobovi su spremni i sad se samo treba pripremiti i dobro odraditi vožnje. Staza je dosta ravna, s dugim startom kojeg će trebati duže gurati, ali je i atipična. Ima tri kritična zavoja, no na treningu sam sva tri prošao u idealnoj putanji. Iznenadio sam i samog sebe kako je to dobro prošlo, ali sad to treba zadržati, popraviti neke pogreške i nadati se dobrom rezultatu.

- Za sad ne kontroliramo vrijeme, to ćemo tek na službenim treninzima... Imamo još jedan otvoreni trening, potom ceremoniju otvaranja i onda smo slobodni sedam dana do prvog nastupa. Naravno, nećemo se odmarati, radit ćemo u teretani, sprintati... Sve što treba da bob što brže krene na startu - otkriva nam pilot Silić, koji je doživio i manju nezgodu.

Koga briga za 'sjevernjake'

- Ovdje je jako hladno, temperature su debelo ispod ništice, najčešće i niže od -20, tako da sam 'opekao' ruku kad sam bez rukavice stavio dlan na bob.

U selu je atmosfera sjajna, nitko ni ne razmišlja o činjenici da su manje od sto kilometara udaljeni od granice sa Sjevernom Korejom.

- Već sad u selu ima dosta sportaša, ali pristižu i ostali, tako da društva ne fali. Svi smo jedna velika olimpijska obitelj. Vidjelo se to najbolje jučer na ceremoniji dobrodošlice, kad su se dizale zastave svih zemalja sudionika. Bilo je baš veselo, čak smo i zaplesali... - zaključio je Silić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda