Obavijesti

Sport

Komentari 2

U Rijeci je preminuo kolega i učitelj Mišo Cvijanović-Cvijo

U Rijeci je preminuo kolega i učitelj Mišo Cvijanović-Cvijo
1

Obitelj, pisana riječ i sport. Za to je živio nezaustavljivom strašću. Pomagao bi, a nisi ni znao da ti pomaže dok ti baš taj savjet nije zatrebao. Sa Cvijinim se rečenicama odraslo, od Cvije se učilo

VIDEO

"Od prvog objavljenog retka, bio novinar, kolumnist ili urednik, nije prošao dan bez da nisam napisao i poslao tekst", tom je kratkom, a moćnom, onako kao usput izgovorenom rečenicom tada mladog radijskog novinara davne 1991. profesiji počeo učiti Mišo Cvijanović-Cvijo. I u svakom je narednom susretu, a bilo ih je na sreću podosta, podijelio dio prebogatog iskustva i znanja.

Cvijo je preminuo u ponedjeljak nakon 73 godine života u Rijeci je zauvijek kako je, mnoge ispraćajući, sam znao napisati: otišao u dobra spominjanja.

Umirovljeni novinar, reporter, kolumnist, karikaturist. Na Kvarner je došao 1959. s Korduna, iz rodne Brezove Glave. Prvu karikaturu objavio je 1963. u Sportskim novostima , a godinu dana kasnije postao je suradnik Novog lista u kojem se zaposlio 1970. i ostao do mirovine postavši jedno od najpoznatijih imena riječkog dnevnika i hrvatskog (sportskog) novinarstva.

Obitelj, pisana riječ i sport. Za to je živio sa uvijek najvećom strašću. Svaka od bezbroj ćakula bila je vezana ili uz obitelj, ili uz novinarstvo ili uz sport. Tisuće proživljenih, napisanih i ispričanih priča, viceva, doživljaja... Nikad s povišenim tonom, nikad svisoka, nikad sa uvodom 'Da te nešto naučim'. A naučio je mnoge, silno mnogo. Bilo kroz neobvezni razgovor, bilo kroz 'slučajno' poučni vic ili štoriju, bilo kao predavač u riječkim školama. Cvijo je pomagao, a nisi ni znao da ti pomaže. Dok ti baš taj savjet nije zatrebao.

Jedino što nikad nije mogao riječima opisati, jer je bilo neopisivo, bila je ljubav, ponos na obitelj, na suprugu Gordanu i sinove pa na njihovu djecu. O tome je govorio pogled, čim bi izgovorio 'Moj Marko', 'Moj Nemanja' ili kasnije spominjući unuke.

Sam je sebe korio kad bi mu pobjegla bila kakva varijanta prisjećanja 'u moje je doba bilo bolje'. Svako doba nosi svoje... Način na koji je Cvijo živio sport i novinarstvo - ostaju za sva vremena.

Posljednji susret bio je na Rujevici, prije utakmice Hrvatska-Engleska. Gušt u usputnoj ćakuli s učiteljem na čijim se rečenicama odraslo, u čijim se izgovorenim riječima uživalo.

Nek' vam je miran počinak, Cvijo. Za vama kao najljepši spomenik ostaje divna obitelj i samo najbolja spominjanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou