Obavijesti

Sport

Komentari 1

U samo osam godina karijere, Janica je srušila sve rekorde

U samo osam godina karijere, Janica je srušila sve rekorde
2

Profesionalnu karijeru počela je sa 16 godina, 1998., a tad je 'upala' u reprezentaciju koja je išla na ZOI u Nagano. Osam g. kasnije iza sebe je imala 30 pobjeda u SK-u

VIDEO

Janica Kostelić 'trajala' je samo osam godina, a iako će 'zvučati' patetično, u potpunosti je promijenila žensko skijanje. Bez sumnje je jedna od najvećih skijašica svih vremena, vjerojatno i najbolja. 

Profesionalnu karijeru počela je s tek 16 godina, 1998. godine, a tad je 'upala' u reprezentaciju koja je išla na ZOI u Nagano. Natjecala se u pet disciplina, a najbolji rezultat bio joj je osmo mjesto u kombinaciji. Godinu kasnije pobijedila je na jednoj utrci Svjetskog kupa, u slalomu. Otišla je na prvu operaciju, a onda je krenula 'berba' pobjeda. 

Dovoljno je reći da je jedina skijašica s tri zlatne medalje s jednih Igara i jedina skijašica s četiri zlata ukupno. Osim Pernille Wiberg i Petre Kronberger, pobijedila je u svih pet diciplina. Samo su ona i Kronberger pobijedile u svim disciplinama u istoj sezoni. Također, Janica drži rekord po najviše osvojenih bodova u jednoj sezoni, čak 1970 u sezoni 2005/06.

Janica je bila i ostala pobjednica, a slavlje je jedina asocijacija na njenu karijeru. Tko zna gdje bi joj bio kraj da se nije umirovila 2006. sa samo 24 godine.

Svi Janičini uspjesi:

- 30 pobjeda na utrkama FIS Svjetskog kupa (jedna u spustu, dvije u veleslalomu, 20 u slalomu, jedna u Super G-u, šest u kombinaciji)

- 55 plasmana na pobjednički podij na utrkama FIS Svjetskog kupa

- 109 "top 10" plasmana na utrkama FIS Svjetskog kupa

- tri osvojena velika Kristalna globusa ukupne pobjednice FIS Svjetskog kupa (01.,03.,06.)

- tri osvojena mala Kristalna globusa slalomske pobjednice FIS Svjetskog kupa

- peterostruka svjetska prvakinja s FIS Svjetskih prvenstava u St. Moritzu 2003. i Bormiju/St. Caterini 2005. (dva puta slalom, dva puta kombinacija, jednom spust)

- četverostruka olimpijska pobjednica sa Zimskih olimpijskih igara u Salt Lake Cityju 2002. i Torinu 2006. godine (veleslalom, dvaput kombinacija, slalom)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše