Obavijesti

Sport

Komentari 20

U Savezu su me ucjenjivali i prijetili, ali imam muda!

U Savezu su me ucjenjivali i prijetili, ali imam muda!
6

Borit ću se za svoje ideale jer imam muda reći što mi smeta, ali žalosno je da smo u takvom odnosu Gordan Kožulj i ja, rekao je plivač Duje Draganja

VIDEO

Sve je počelo kad je Hrvatski plivački savez potpisao ugovor s proizvođačem opreme koji se nikome od plivača u hrvatskoj reprezentaciji nije svidio. No jedini koji se pobunio bio je Duje Draganja. Odlučio je reći ne tom kostimu i zbog toga ispašta. Svidjelo se to nekome ili ne Duje je otvoreno rekao što misli, obratio se i medijima, a sada nakon što je osvojio tri medalje na Europskom prvenstvu u Istanbulu, sukob se rasplamsao.
- Ja sam takav da ću prešutiti par puta, no nakon toga ću reći sve u lice, a onda i javnosti. Krvavo radim, ustajem u šest ujutro i onda mi netko na tom mom putu uskrati pravo na rad. No imam muda suprostaviti se Savezu i glumiti Don Quijotea - otvorio je dušu Duje Draganja u razgovoru za net.hr. Često je Duje 'glumio' junaka, a iako se većina slaže s njim, neki su mu zamjerili prežestoke napade na direktora Saveza Gordana Kožulja. Tako mu je nakon povratka s EP-a navodno odbio pružiti ruku, te mu preko medija, također navodno, poručio: 'Sad igra neku drugu igru, neka pleše s novinarima'. No i zaprijetio je na Radio 101 kada je vjerojatno misleći na brojne medalje rekao:
- Imam dovoljno metaka i namjeravam ih iskoristiti.
Ipak, glavni razlog, kriva odijela, nikako ne izlazi iz glave Duji. Njegovo mišljenje je da svaki plivač može nositi odijelo za koje smatra da je najbolje, a ne da mu netko nameće svoje zbog krivo potpisanih ugovora. Dojam je da se s njim slažu i drugi plivači, no nitko to ne želi javno spomenuti.
- Potpisali su krivi ugovor i od mene tražili da se pokorim. Ucjenjivali su me, prijetili mi i izbacili me s popisa putnika za natjecanja. Reprezentacija ima velike rezultate, a nema sponzora jer neki ljudi u Savezu ne rade kvalitetno svoj posao. Tražili su da se ispričam i ispričao sam se. No uvjeren sam da će i sada uslijediti nova osveta tih ljudi, no ne bojim se. Borim se za svoje ideale. Nekome će biti dobri, nekome ne, ali ja neću odustita - oštar je u svojoj namjeri najbolji hrvatski plivač. Na žalost, sukob bivših kolega i prijatelja najviše će utjecati na hrvatsko plivanje.
Ipak, čini se da je posljednji sukob dodatno motivirao najboljeg hrvatskog plivača pa se iz Turske vratio s tri medalje. No, upravo te medalje digle su mu samopouzdanje u javnim istupima i možemo uskoro očekivati novu rundu medijskih rasprava i prepucavanja.
Za kraj Duje je potvrdio da je spreman na razgovor sa čelnicima Saveza i mirno rješenje sukoba. Ustvari to je i najbolja vijest proizašla iz cijelog tog cirkusa u koji je na žalost uvučena cijela hrvatska javnost i obožavatelji naših plivača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom