Sport

Komentari 14

U Singapuru prijetili hrvatskom nogometašu i vrijeđali ga: Neće tek tako proći, prijavio sam ih!

U Singapuru prijetili hrvatskom nogometašu i vrijeđali ga: Neće tek tako proći, prijavio sam ih!

Klub je potvrdio da je njihov igrač "dobio uvredljive poruke, među kojima i jedna diskriminacijske prirode" i odbio dalje komentare jer slučaj istražuje policija. I policija je potvrdila da radi na slučaju

Nisam ja nekakva globalna zvijezda i ne dobivam puno poruka pa nastojim na svaku odgovoriti. Baš me rastužilo kad sam to vidio...

Ispričao je to za lokalne medije Stipe Plazibat (31), napadač singapurskoga kluba Lion City Sailors, nakon što je policiji prijavio prijetnje i uvrede koje je primio na Instagramu.

Hrvatski nogometaš ima gotovo 3000 pratitelja i objavio je uvredljive poruke koje je dobio nakon što je zabio gol za remi 1-1 protiv Hougang Uniteda u petak navečer.

Uvrede su stigle i na njegov i na klupski profil, nazvali su ga majmunom, ali meta su bili i njegovi majka i žena.

Klub je potvrdio da je njihov igrač "dobio uvredljive poruke, među kojima i jedna diskriminacijske prirode" i odbio dalje komentare jer slučaj istražuje policija. I policija je potvrdila da radi na slučaju.

Plazibatova žena Marija bila je s njim u Singapuru i vratila se u Hrvatsku u srpnju jer u listopadu treba roditi.

Stipe je rođen u Splitu, igrao je za Solin, Šibenik, Dugopolje, makedonski Rabotnički, japanske Gifu i Nagasaki, a uz kratkotrajni povratak u Solin 2018. godine, od 2016. je u Aziji. Igrao je za singapurski Hougang United, tajlandski Bangkok Glass i Lion City. Prošle je sezone bio najbolji strijelac singapurske lige, a ove je zabio 14 golova u 16 utakmica.

Zbog pandemije od prosinca 2019. nije bio kod kuće i nije vidio roditelje i sestru.

- Nisam slabić niti sam osjetljiv i uvrede prema meni mogu zaboraviti za dvije minute. Ali kad tako govoriš o mojoj obitelji... ne tražim nikakvu pažnju, ali ne mogu dopustiti da ovo tek tako prođe - rekao je i dodao:

- Tko god je to slao mora naučiti lekciju. Nadams e da možemo poslati snažnu poruku drugima koji mogu poželjeti tako nekoga vrijeđati. Širiti mržnju i rušiti nekoga iz bilo kojeg razloga nije ispravno i treba se time baviti.

Nakon što je objavio poruke, Plazibat je dobio podršku mnogih, uključujući i navijače svog bivšega kluba Houganga.

- Ja poštujem njih i oni mene. Stvarno cijenim njihovu podršku i to pokazuje kakva je velika većina ljudi.

Prošli je mjesec Singapurac Derek Ng (19) dobio devet mjeseci uvjetne kazne jer je priznao dva slučaja uznemiravanja na društvenim mrežama jer je slao prijetnje smrću engleskom nogometašu Nealu Maupayu na Instagramu 2020.