Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

U slučaju Pokrovac svjedočili Niko Kranjčar i Igor Štimac

Iako je do sada više puta pozivan, Niko Kranjčar po prvi put se pojavio na sudu kako bi iznio svoju stranu priče u slučaju u kojem ga tuži obitelj Dine Pokrovca

Davor Puklavec/Pixsell
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
20 komentara

Svjedočenjem Nike Kranjčara i Igora Štimca iscrpljeni su svi svjedoci u sporu u kojem na splitskom Općinskom sudu nasljednice pokojnog Dinka Pokrovca, supruga Moravka i kćer Matea, solidarno tuže Niku Kranjčara i Hajduk za naknadu provizije od 600.000 eura za Nikin transfer iz Dinama u Hajduk.

Iako je do sada više puta pozivan, Niko Kranjčar po prvi put se pojavio na sudu kako bi iznio svoju stranu priče. U cijelosti je pobio zahtjev tužiteljica, bez obzira što mu je predočen ugovor, ustrajao je u tvrdnjama kako je njega u to vrijeme zastupao obiteljski prijatelj Emil Žgur. Nakon izlaska sa suda ni Niko ni Igor Štimac nisu bili spremni za izjave.

Odvjetnik obitelji Pokrovac Robert Jančik tvrdi kako je Niko prešutio neke bitne činjenice, poput stavki ugovora prema kojima Pokrovac ima pravo na proviziju iz ugovora i u inozemstvu i u Hrvatskoj, kao i provizije od sponzorskih i marketinških prava za vrijeme trajanja ugovora.

- Niko je priznao da je od Pokrovca redovito dobivao novac po ugovoru, no unatoč tome ustvrdio je kako nema nikakvih obaveza jer tvrdi kako je taj ugovor trebao postati važeći tek kad ode u inozemstvo, a u prvoj točci ugovora stoji da on vrijedi i u inozemstvu i u Hrvatskoj. Ako već negira obaveze iz ugovora, pitam se koja je onda svrha sklapanja ugovora, a ako je imao paralelno ugovor i sa Žgurom, onda se pitamo je li u pitanju prijevara - kazao je odvjetnik obitelji Pokrovac Jančik, koji nije bio zadovoljan ni iskazom Igora Štimca.

- U početku iskaza Štimac je kazao kako ne zna ništa o ugovoru, a kasnije ga je detaljno komentirao na način kako to odgovara tuženiku, što znači da je to bio unaprijed pripremljen iskaz i ja se nadam da će to sud znati prepoznati.

Sljedeća rasprava zakazana je za listopad, nakon koje bi sutkinja Milena Rubić mogla donijeti presudu.

Naši partneri pišu
Message