Obavijesti

Sport

Komentari 2

U Švedskoj po reprizu: Naše cure po slavnu '91. Lokomotive

U Švedskoj po reprizu: Naše cure po slavnu '91. Lokomotive
1

JEDINI EUROPSKI TROFEJ Pet puta su rukometašice igrale europska finala, ali slavile su samo jedanput. Danas (18 sati) imaju šesti pokušaj protiv švedskog Hööra. U prvoj utakmici lokosice su slavile 23-19

VIDEO

Ova današnja ekipa jako me podsjeća na onu našu iz 1991. I mi smo tad sve imale 19, 20, 21 godinu, uz nekoliko starijih igračica koje vuku mlađe. Doduše, mi smo tad imale i dvije strankinje, toga sad nema, ali je sličnosti jako puno, kaže Klaudija Bubalo.

U to se vrijeme jedna od naših najvećih rukometašica u povijesti prezivala Klikovac, imala je i nakon toga čitav niz uspjeha, ali ta 1991., pobjeda u finalu protiv Bayera iz Leverkusena, ostala je nešto posebno.

Najljepše godine

- Te dvije sezone s trenerom Šojatom bile su posebne, moje najljepše dvije u Lokomotivi. On je izuzetan trener, čovjek koji je jako dobro znao kad treba stisnuti, a kad popustiti. To i razdvaja dobrog od odličnog trenera, taj osjećaj. Uzeli smo četiri trofeja u te dvije sezone, puno je tu bilo lijepih trenutaka, smijeha, uživanja, pobjeda... - pamti Klaudija, koja je i danas u kakvom-takvom kontaktu s većinom tadašnjih suigračica.

- Adriana Prosenjak je trenerica Zameta, Matea Brezić, Marija Baković-Papić i Koraljka Milić profesorice su kineziologije, a Matea je bila i izbornica reprezentacije u rukometu na pijesku. Danijela Tuđa-Palenšćak i Renata Pavlačić više nisu u rukometu, a Ines Dogan-Trošić već 20-ak godina živi u Švedskoj. Najavila je da dolazi na utakmicu - nabrajala je Klaudija Bubalo pa nastavila:

- Tanja Vukmirović se početkom rata odselila iz Zagreba, ne znam samo je li u Srbiju ili BiH, Slovenka Sonja Čotar je instruktorica u slovenskom savezu, a Slovakinja Alena Dimčova je svako ljeto u Hrvatskoj.

To je 11. Dvanaesta je Klaudija, sportska direktorica Lokomotive, koja će uskoro postati doktorica rukometa.

Bile i u 'sedmoj noći'

- U klubu sam od 2004., praktički otkad sam prestala igrati, radim i u struci, u OŠ Rapska u Zagrebu, a trenutačno sam i na četvrtom semestru doktorskog studija Kineziološkog fakulteta. Željela sam to zbog sebe, da dokažem sama sebi da to mogu, iako je teško sve to ukladiti. Klub, škola, dvoje djece od 12, odnosno sedam godina... Nasreću, imam podršku i supruga, i roditelja, i svekrve, čak i susjeda, koji uskaču s čuvanjem djece - sa smiješkom kaže Klaudija, koja u Švedsku, na uzvratnu utakmicu finala Challenge kupa, nije išla jer, kaže, sve to doživljava preemotivno.

- Cure su već sad napravile veliku stvar, važno je da odigraju hrabro, da idu po pobjedu, a ne čuvati četiri razlike - kaže Bubalo.

Naravno, teško je uspoređivati njezino vrijeme s današnjim.

- Nama je dvorana najčešće bila puna, novine su nas bile pune, gostovale smo u ‘Sedmoj noći’, u emisijama o kuhanju... Ne može se to ni uspoređivati s ovim sad - prisjeća se Bubalo i zaključuje:

- Ma važno je samo da se ne uplaše i sve je moguće!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera