Obavijesti

Sport

Komentari 8

'U svemu smo bili bolji, a opet izgubimo, nevjerojatno! Teško je biti zadovoljan rezultatom...'

'U svemu smo bili bolji, a opet izgubimo, nevjerojatno! Teško je biti zadovoljan rezultatom...'

Mi smo bili u prednosti i u asevima, winnerima, blokovima, samo ne i setovima, nevjerojatno, kaže predsjednik HOS-a Ante Baković i dodaje kako su zbog prazne dvorane u Zadru izgubili milijun i pol kuna

VIDEO

Prolazak skupine s drugog mjesta, poraz u osmini finala u pet setova. Takav je rezultatski rezime hrvatskih odbojkašica na Europskom prvenstvu. Gorak će im okus u ustima trajati još neko vrijeme jer otvorila su se napola vrata četvrtfinala, međutim, boravak u Beogradu trajao je samo jednu utakmicu.

- Teško je biti zadovoljan ukupnim rezultatom kad izgubiš na jednu loptu od Francuske od koje ste ne puno, ali malo bolji. Ostat će taj žal - ukratko će podvući crtu ostvarenog predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Zagreb: Svečano otvorenje novog ureda Hrvatskog odbojkaškog saveza

- Curama se nema se što zamjeriti, želja, volja, htijenje. Borile su, išle na glavu. Kada pogledate sve važne statističke segmente, mi smo bili u prednosti i u asevima, winnerima, blokovima, samo ne i setovima, nevjerojatno. Ne znam, moram sve analizirati s izbornikom. Međutim, mislim da nas je poremetila ozljeda naše prve tehničarke Bernarde Brčić koja je morala propustiti ovo ljeto.

Pa, premda se nokaut-faza igrala u Beogradu, i odluka da se u Zadru turnir igra bez publike.

- Nadležni su istakli takve mjere i mi smo to poštivali. Žao nam je, naravno, financijski nam je to možda uzelo do milijun i pol kuna, a s one druge strane vjetar u leđa našoj reprezentaciji. Mi smo im osigurali 100 dana priprema, sve uvjete.

Cilj Svjetska liga

S ovim Eurom istječe mandat Danieleu Santarelliju s kojim je reprezentacija opipljivo napravila igrački iskorak, ali još ne i onaj rezultatski. Talijan je natuknuo želju da i dalje ostane na klupi Hrvatske, je li ta želja obostrana?

- On je prošle sezone osvojio s klubom sve što se moglo osvojiti i sigurno je jedan od najboljih trenera svijeta. Mi smo zadovoljni njegovim radom i moje je mišljenje da on mora ostati. Ako se složi Upravni odbor, onda ćemo s njim u razgovore za novi dvogodišnji mandat.

Hrvatska otvorila Europsko odbojkaško prvenstvo utakmicom protiv Švicarske

Koji bi sljedeće godine trebao donijeti i nastup na Svjetskom prvenstvu.

- To još uvijek ne znamo, moramo čekati 1. listopada i razvoj situacije s ostalim reprezentacijama. Nama je, međutim, bitniji Challenger kup kojem smo domaćini i na kojem možemo ući u Svjetsku ligu, da se pozicioniramo među 16 ekipa svijeta. 

Na ovom su se Euru trajno u reprezentaciji pozicionirale i neke nove cure.

- Sve su bile dobre, kapetanica Fabris je predvodnica, i ozlijeđena je odigrala lavovski. Sredina nam je radila savršeno, prijem je bio zadovoljavajući, možda malo je ta disperzija lopti mogla biti malo drugačija. Ali treba raditi.

Već u petak na Euro kreću i odbojkaši.

- Jako su dobro odradili pripreme i vjerujem da imaju kvalitetu za proći skupinu. Za njih bi to već bio uspjeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...