Sport

Komentari 0

Ubijena je?! Policija: Vjerujemo da smrt olimpijke nije slučajna

Ubijena je?! Policija: Vjerujemo da smrt olimpijke nije slučajna

Brončana sa Zimskih olimpijskih igara u Albertvilleu Blanca Fernández Ochoa nestala je još krajem kolovoza, a prvi pregledi njena tijela naslućuju kako se ne radi o padu

Španjolska sportska javnost u šoku je nakon vijesti o smrti proslavljene olimpijke Blance Fernández Ochoe (56), koja je u srijedu ujutro pronađena na planini La Peñota u blizini Madrida 11 dana nakon što je nestala.

Potraga je bila velika, obitelj se nadala da će je pronaći živu, ali doznala je najgoru vijest. Tijelo su identificirali prema cipelama za planinarenje, javlja El Mundo.

U policiji vjeruju kako smrt nije bila slučajna. Naime, tijelo nije imalo tragove traume kao posljedica pada. Već je bilo u stanju raspadanja i nije imalo modrice ni ogrebotine iako su prve informacije govorile kako je nesretnica ozlijedila glavu.

Ruta kojom se Blanca kretala jednostavna je i nije osobito naporna za penjanje, ali vrh La Peñote je nešto nepristupačniji. Tijelo su pronašli 20-ak metara od vidikovca, ispod kojega je kamenje i velike stijene.

Tek će se obdukcijom utvrditi pravi uzrok smrti Blance Fernández koja se natjecala u Svjetskom kupu od 1982. do 1992. godine, pobijedila četiri puta u slalomu i veleslalomu i osvojila broncu u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1992. u Albertvilleu.

Blanca Fernández Ochoa nestala je 31. kolovoza, a posljednji je put viđena u jednom supermarketu u Alarcónu blizu Madrida. Nestanak je prijavila njena kći. Sljedeći dan pronašli su joj automobil parkiran u podnožju planine i pokrenuta je masovna potraga u kojoj je sudjelovalo oko 400 ljudi.

Područje potrage suzili su nakon što je jedan čovjek koji živi na tom području rekao da ju je vidio u blizini mjesta u kojoj je poginuo njegov brat prije 13 godina.

Najčitaniji članci