Obavijesti

Sport

Komentari 40

Učenik Riki na učitelja Jaska: Pitao sam Repešu da mi pusti

Učenik Riki na učitelja Jaska: Pitao sam Repešu da mi pusti
4

Jasko ima puno trofeja, a ja nijedan. Nadao sam se da ćemo se 'dogovoriti', no on je već uračunao i ovaj, požalio se Slaven Rimac, kojeg je Repeša vodio kao igrača

VIDEO

Jasmin Repeša uvelike je obilježio igračku karijeru Slavena Rimca . Bio je pomoćni trener u Ciboni kad je 18-godišnji Rimac ušao u seniorsku momčad, bio je u nekoliko navrata pomoćnik i u reprezentaciji dok je Riki igrao, a upravo Jasko ga je prvi put odveo u inozemni klub.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

Odnos trenera Cedevite i Cibone puno je jači od pukog uzajamnog poštovanja. Štoviše, kad je Rimac postao trener, prvo je nazvao Repešu i pitao ga može li mu pomoći.

- Zamolio sam ga i da budem uz njega na dijelu priprema reprezentacije prošlog ljeta. Nisam imao nikakvog iskustva. Kad god mi je nešto trebalo, uzeo bih telefon i pitao ga za savjet - kaže Rimac.

Nakon što je igrački stasao u Ciboni, 1998. je prvi put otišao u inozemstvo. Repeša ga je doveo u turski Tofas , u kojem su zajedno osvojili dvije dvostruke krune.

- Bio je još praktički dijete, dečko, kad sam ga doveo u Bursu. Djevojka mu je imala 19 godina, njena majka je plakala, rekla mi da je čuvam - prisjetio se Jasko i nastavio:

- Naravno da imam emociju više prema njemu. Uvijek je bio korektan, normalno je da sam vezan za njega. Mislim da je osjećaj recipročan.

Iako se Rimac nikad ne libi tražiti od starijeg kolege savjet, kao što ni Repeša ne odbija pružiti ga, ovaj put, dakako, to nije slučaj.

- Sreo sam u petak Jaska u liftu. Ja nemam nijedan trofej, on ih ima dosta, pa sam ga pitao ima li šanse da se dogovorimo. Ali on je već uračunao i ovaj - smijao se Riki.

Repeša je na taj “prijedlog” odgovorio isto kao uoči okršaja u finalu Kupa sa Zagrebom , u kojem je njegov sin Dino pomoćni trener.

- Za njega ima vremena. Na mlađima svijet ostaje...

Naravno, Rimac se sjeća mnogih anegdota vezanih za Jaska. Međutim...

- Ne smijem ih pričati jer ću dobiti po ušima.

Ali ipak je popustio:

- Sjećam se jednog jako skupog sendviča. Bila je to moja prva sezona u Ciboni. Vidio me u prolazu kako jedem sendvič, od kojeg sam dobio virozu. Zapravo, ne znam jesam li je dobio od sendviča, ali znam da iduću utakmicu nisam igrao i još me kaznio - prisjetio se Rimac.

Otkad je preuzeo klupu Cibone, dvaput se sastao s Repešom, oba puta u Domu sportova . Prvi put ga je uvjerljivo pobijedio, drugi put tijesno izgubio. Treći okršaj je večeras u Beogradu , na neutralnom terenu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica