Sport

Komentari 15

Učitelj koji obožava putovati, a Hrvati ga ne pamte po dobrome

Učitelj koji obožava putovati, a Hrvati ga ne pamte po dobrome

Njemački sudac Daniel Siebert rođen je u Berlinu, a Fifin je sudac prvog ranga od 2015. Zagrebačkoj momčadi još nije sudio, ali zato je 'vatrenima' koji su tada izgubili od Švedske u Ligi nacija

Večerašnju povijesnu utakmicu zagrebačkog Dinama protiv Villarreala na Maksimiru sudit će njemački sudac Daniel Siebert (36).

Sudački debi imao je u 2. Bundesligi davne 2009., a u prvom rangu njemačkog nogometa prvi put je 'dijelio pravdu' 2012. kada je sudio utakmicu Schalkea i Augsburga.

Već 2015. u Fifi je zamijenio Wolfganga Starka i tako je postao najmlađi od deset njemačkih Fifinih sudaca. Debi na reprezentativnoj razini dočekao je iste godine kada je sudio utakmicu kvalifikacija za U19 Europsko prvenstvo između Portugala i Turske, dok je na seniorskoj razini debitirao na prijateljskoj utakmici između Luksemburga i Moldavije tek dva tjedna kasnije.

Siebert je rođen u Berlinu gdje i dalje živi, a radi kao učitelj u sportskoj školi. Hobiji su mu sportske aktivnosti i putovanja. U rodnom gradu ima veliko poštovanje i uzor je mnogim mladim sucima budući da se brine o njihovom razvoju. Koliko je cijenjen u Njemačkoj pokazuje i podatak da je bio zadužen za nedavnu utakmicu vrha lige između Bayerna i Leipziga koju su Bavarci pobijedili 1-0. Ne libi se pokazati autoritet, prigovore ne dopušta, već ih odmah 'nagradi' kartonima.

Ove sezone sudio je i Ligu prvaka i Europsku ligu. Na najvećoj europskoj pozornici sudio je utakmice Juventusa i Ferencvaroša, dok je u Europskoj ligi sudio utakmice Moldea i Dundalka, Sparte Prag i Milana, Napolija i Granade te posljednju Olympiakosa i Arsenala. Dinamu još nije sudio, ali zato hrvatskoj reprezentaciji je. 'Vatreni' su izgubili tu utakmicu 2-1, a radi se u ogledu Lige nacija protiv Švedske u studenome prošle godine.

Najčitaniji članci