Obavijesti

Sport

Komentari 6

Udarac za Real i Barcelonu: Ostali su bez 18 milijuna eura

Udarac za Real i Barcelonu: Ostali su bez 18 milijuna eura
2

Real Madrid je lani zaradio 12 milijuna eura neto sudjelujući na ICC turniru, te je među onima koji najbolje prolaze, podatak je novina AS. Ipak, ove godine neće ništa biti od te zarade...

VIDEO

International Champions Cup (ICC), turnir na kojem se od 2013. godine pripremaju veliki nogometni klubovi tijekom ljeta, otkazan je zbog koronavirusa što će zadati novi financijski udarac momčadima poput Barcelone i Real Madrida.

- S obzirom da nije jasno kada će distanca u društvu biti ukinuta i s obzirom na neizvjesnost oko međunarodnog nogometnog kalendara, te na mogućnost da se domaća prvenstva i natjecanja UEFA-e nastave u kolovozu, ICC turnir nije održiv ovog ljeta - priopćio je u petak navečer Daniel Sillman, direktor američke kompanije Relevent Sports.

Relevent je trebao organizirati taj turnir u kolovozu u SAD-u i Aziji.

Real Madrid i Barcelona namjeravali su se za četiri mjeseca vratiti u Sjedinjene Države jer su ondje računali na veliku nagradu u međusobnom sudaru. Na američkom tlu je u planu bio drugi El Clásico nakon onog u Miamiju 2017. godine. On je trebao biti poslužen u Las Vegasu umjesto boce šampanjca prilikom otvaranja novog stadiona Allegiant Stadium. Od ove godine na njemu će igrati Raidersi u NFL ligi američkog nogometa.

Real Madrid je lani zaradio 12 milijuna eura neto sudjelujući na ICC turniru, te je među onima koji najbolje prolaze, podatak je novina AS. Po prijateljskoj utakmici zaradi 3 milijuna eura neto baš kao i Barcelona, Manchester United i Bayern. Njima se želi priključiti aktualni europski prvak Liverpool.

Da su otkazivanjem turnira najlošije prošli upravo vječni rivali Real Madrid i Barcelona pokazuje i ponuda oko koje su pregovarali zadnjih tjedana. Nagrada za međusobni dvoboj, taj najgledaniji derbi u svijetu, utrostručila bi se. Ne bi iznosila 3 milijuna, nego bi oba kluba dobila po 9 milijuna eura, izvijestio je AS.

Copa del Rey - Athletic Bilbao v FC Barcelona

S toliko novca su se prije tri godine bili vratili iz Miamija na Santiago Bernabéu i Camp Nou, pa je to bio temelj za pregovore uoči utakmice u Las Vegasu. Uz tu međusobnu utakmicu trebali su odigrati još tri susreta što im je moglo donijeti dodatnih 9 milijuna eura, sveukupno 18 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju
Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!