Obavijesti

Sport

Komentari 193

Udruga 'Naš Hajduk' prijavila suradnju Dinama i Lokomotive

Udruga 'Naš Hajduk' prijavila suradnju Dinama i Lokomotive
1

Smatraju da bi nastavak ruganja svim zaljubljenicima u hrvatski nogomet omogućio Dinamu i Lokomotivi da u cijelosti ostvare sve negativne posljedice ovog sporazuma

VIDEO

Udruga bliska Hajduku prijavila je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, kako kažu, nezakonitu suradnju između Dinama i Lokomotive. Naš Hajduk tu suradnju naziva kartelom, a od AZTN-a traže da što prije djelovanje te su na 50 stranica elaborirali sve o suradnji dva spomenuta kluba. Traže i izricanje kaznenih mjera te su podnijeli zahtjev da se Lokomotivi privremeno zabrani natjecanje u Kupu i prvenstvu.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Udruga 'Naš Hajduk' poslala je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) inicijativu za pokretanje postupka utvrđivanja postojanja zabranjenog sporazuma (kartela) između GNK Dinama i NK Lokomotive.  Kartel odnosno zabranjeni sporazum je onaj kojim dva ili više poslovnih subjekata usklađeno djeluju na istom tržištu i time narušavaju tržišno natjecanje ostvarivanjem veće dobiti od one koju bi postigli samostalnim djelovanjem. Takvi sporazumi u pravilu nisu formalizirani potpisanim ugovorom, već su neformalni i tajni, čime se ne umanjuje njihova štetnost. Zabranjenim sporazumima se smatraju čak i usmeni dogovori među poduzetnicima.

Na preko 50 stranica elaborirali smo činjenično stanje o zabranjenoj suradnji ova dva kluba, zajedničkim dogovorima oko poslovnih planova, razmjene igrača, trenera, zajedničkog financiranja, te sama priznanja odgovornih osoba iz GNK Dinamo i NK Lokomotive o ovoj neprirodnoj simbiozi koja za cilj ima narušavanje tržišne utakmice u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i Hrvatskom nogometnom kupu. 

Riječ je o sporazumu između konkurenata na istom tržištu koji predstavlja najteži oblik povrede odredbi Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja. S obzirom da narušavanje sportskog natjecanja više nitko u nogometnoj kaljuži ne smatra problemom, nadamo se da će ova neovisna agencija prihvatiti našu inicijativu i pokrenuti postupak utvrđivanja zabranjenog sporazuma između GNK Dinama i NK Lokomotive i spriječiti sve daljnje štetne posljedice takvog dogovora.

Upravo da bi spriječili svako daljnje varanje hrvatskih građana, osim inicijative za pokretanja postupka, te izricanja kaznenih mjera prema poduzetnicima podnijeli smo i zahtjev za donošenje privremene mjere kojim bi se NK Lokomotivi zabranio svaki daljnji nastup u 1.HNL i Kupu, jer postoji opasnost od daljnjeg nastanka značajne i nepopravljive štete za ravnopravno tržišno natjecanje. Nije problem ako u ravnopravnoj tržišnoj utakmici jedan poduzetnik ostvari bolje rezultate od drugog, ali ako je taj rezultat posljedica zabranjenog sporazuma, onda te štetne posljedice treba odmah spriječiti. 

Smatramo da bi nastavak ovakvog ruganja zaljubljenicima u hrvatski nogomet omogućilo GNK Dinamu i NK Lokomotivi da i u ovoj sezoni u cijelosti ostvare sve negativne posljedice vlastitog zabranjenog sporazuma. Posebno možemo istaknuti da njihovo udruženo djelovanje značajno umanjuje prihode ostalim sudionicima natjecanja, čime se ugrožava njihova egzistencija: smanjuje im se mogućnosti boljeg plasmana u 1.HNL i Kupu, smanjuje zarada od TV prava, smanjuje broj posjetitelja na stadionu, otežava se sudjelovanje u europskim natjecanjima i mogućnost višemilijunske zarade, pa sve do toga da nisu u mogućnosti po istim tržišnim uvjetima kupovati prvoligaške igrače iz GNK Dinama ili NK Lokomotive.

Zaustavite ovaj nogometni kartel i uvedite pošteno tržišno i sportsko natjecanje u domaće nogometno prvenstvo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Hajduk ih plaća, oni se zezaju! Kruže fotografije 'ozlijeđenih', a na Poljudu i dalje samo šute...
BOJKOT?

Hajduk ih plaća, oni se zezaju! Kruže fotografije 'ozlijeđenih', a na Poljudu i dalje samo šute...

Plus+ Čak 17 igrača nije konkuriralo za Istru zbog ozljeda, ali tko je ozlijeđen, a tko "ozlijeđen" i samo želi spojiti bolovanje s odmorom, veliko je pitanje. Koje je otvorila poruka Torcide u Puli...

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti
Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...