Obavijesti

Sport

Komentari 21

Uefa istražuje samo jednu utakmicu iz hrvatske lige!

Uefa istražuje samo jednu utakmicu iz hrvatske lige!
6

Znam koje se klubove i aktere sumnjiči za aferu namještanja, ali radi interesa Uefine istrage, ne smijemo ništa reći, kaže iz Nyona Ivan Brleković

VIDEO

Uefa istražuje jednu jedinu utakmicu Hrvatske nogometne lige, s velikim olakšanjem javio je odmah poslije sastanka u Nyonu dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.
Premda su očekivanja bila velika, a optužbe teške, sastanak zapravo nije donio ništa novo, a Uefa i dalje sve drži u tajnosti. Da bi sastanak dobio na važnosti, vodio ga je predsjednik Uefe Michel Platini, uz glavnog tajnika i predsjednika disciplinske komisije. Došli su predstavnici svih devet zemalja u kojima sumnjaju u namještanje utakmica. Nakon gotovo četiri sata sastančenja zaključili su samo to da oni mogu učiniti vrlo malo.
- Bez državnih organa, policije i USKOK-a ne možemo ništa. Uefa nema ovlasti rješavati  takve slučajeve - prenio je Brleković.
Osim toga da je u Hrvatskoj pod sumnjom tek jedna utakmica, dopredsjednik HNS-a ne smije otkriti nikakve detalje sa sastanka.
- Zbog interesa istrage ne smijemo govoriti ni o kakvim imenima. No dobro je što je u Prvoj HNL sumnjiva samo jedna utakmica, da one informacije o 14 naših sumnjivih utakmica nisu točne - rekao je Brleković.
A ta utakmica, doznajemo iz neslužbenih izvora, ipak je ona između Zadra i Hajduka.
- Stvarno to ne smijem otkriti. Osim toga, još je sve samo sumnja - kaže Brleković.
Uefa će od njemačkog tužiteljstva tražiti sve informacije iz “slučaja Bochum” o klubovima i ljudima umiješanima u ovaj skandal. U Uefi tvrde da ništa od onoga što je proteklih dana procurilo u javnost nije istina.
- Ne znam ni ja odakle sve te brojke. O eventualnim namještenim reprezentativnim utakmicama nije bilo riječi - kaže Brleković. Imena onih klubova koji su pod istragom zbog namještanja u Ligi prvaka Uefa je ipak objavila. To su albanski Tirana i Vllaznia, latvijski Dinaburg, mađarski Honved i slovenski Interblock. No nisu dali naputke ni kako kazniti “varalice”. Ni tu se nisu usuglasili, te će odluke ostaviti nacionalnim savezima.
- Iz svojih natjecanja Uefa će izbaciti one koji su namještali. Prema pravilniku HNS-a, krivcima je najmanja kazna oduzimanje šest bodova, a najveća izbacivanje u niži rang.

'MI NAMJEŠTALI? MA KAKVI, MI SMO ČISTI'
Da smo mi namještali utakmice, pa Hajduk bi valjda bio prvak Hrvatske, izjavio je o skandalu namještanja bivši Hajdukov predsjednik Mate Peroš.
Slično govori i vanjski suradnik Zadra Reno Sinovčić.
- Bio bih najsretniji da nema kladionice, a mi smo čisti ko suza - izjavio je Sinovčić.

POD POVEĆALOM JE SAD I MALI NOGOMET
USKOK je navodno već pokrenuo istragu sumnjivih rezultata u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Neslužbeno, pod povećalom su rezultati Potpićana, Mejaša, Kijeva...

DVORANSKO KAO PRAVI RAJ ZA MULJATORE
Čim bi kladionice objavile koeficijente za utakmice Dvoranskog prvenstva HNL-a, omjeri bi počeli “divljati”. Javna je tajna da su igrači iz svlačionice nazivali prijatelje i dijelili “zicere”.

NI KWEDIJEVA SNIMKA NIJE DOVOLJAN DOKAZ
Nakon što je objavljena snimka chata Patricea Kwedija s djevojkom, u kojem priznaje da je Šibenik pustio utakmicu Zadru, USKOK je krenuo u akciju. Ali Kwedi je odjednom “promijenio ploču”.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'