Sport

Komentari 21

'Uefa je bila i tužitelj i sudac: Kaznu su najavili prije istrage!'

'Uefa je bila i tužitelj i sudac: Kaznu su najavili prije istrage!'

Bio je ovo proces pokrenut od Uefe, proveden od Uefe i presuđen od strane Uefe. Potražiti ćemo zaštitu istinski neovisnog i nepristranog sudskog tijela, naši su dokazi neoborivi, kažu u Cityju

Uefa im je startala možda korektno, ali opako žestoko. Manchester City je nakon duge istrage kažnjen sa 30 milijuna eura i - izbacivanjem iz Lige prvaka tj. iz Europe na dvije godine!

Reakcija sa Etihada došla je gotovo iste sekunde pa je jasno kako se iza kulisa sve znalo već duže vrijeme, a klub Pepa Guardiole, Kuna Aguera, Kevina de Bruynea... Sigurno već dugo ima kuvertiran i odgovor i taktiku za daljnju borbu protiv Uefe.

- Razočarani smo, ali ne i iznenađeni Uefinom odlukom. Manchester City je sve vrijeme predviđao kako će za istinski pravednu odluku morati potražiti zaštitu istinski neovisnog i nepristranog sudskog tijela koje će uvažiti naše dokaze. A ti su dokazi: neoborivi - navodi City u svom priopćenju.

- Još u prosincu 2018. Uefini su istražitelji javno najavili ovakav rasplet. Prije nego je istraga uopće počela! Jednostavno rečeno: bio je ovo proces pokrenut od Uefe, proveden od Uefe i presuđen od strane Uefe. Pa ćemo što prije potražiti zaštitu istinski neovisnog i nepristranog sudskog tijela, Sportskog arbitražnog suda - zaključuje Manchester City.

Kakve će sve posljedica ova odluka (sjetimo se Chelseajevih muka za zabranom dovođenja igrača!) imati po transfere u Man City tek ćemo vidjeti. Neki, kao Juventus, vraćali su se polako pa vratili jači nego ikad nakon što su 'isprali svoje grijehe'.

Premier League - Manchester City v Everton