Sport

Komentari 28

Uefa je objasnila Portugalcima zašto nema VAR-a: 'Korona...'

Uefa je objasnila Portugalcima zašto nema VAR-a: 'Korona...'

VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se dosad nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem Uefe, poručili su iz krovne europske nogometne organizacije

Gol koji nije priznat Portugalu, odnosno Cristianu Ronaldu u završnim sekundama utakmice protiv Srbije (2-2) opet je uznemirio nogometne duhove. Portugalci su odmah uputili žalbu na Uefinu adresu i dobili ekspresan odgovor u kojem je Uefa objasnila zašto nema VAR-a u kvalifikacijama za SP. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Razlog je, naime, korona virus...

- Uefa je 2019. godine predložila Fifi upotrebu VAR tehnologije u kvalifikacijama za SP. Međutim, utjecaj pandemije korona virusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je Uefu da odgodi primjenu VAR-a u grupnoj fazi Europske lige, kao i da povuče prijedlog za korištenje VAR-a u europskim kvalifikacijama za SP - stoji u priopćenju.

- VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se dosad nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem Uefe.

World Cup Qualifiers Europe - Group A - Serbia v Portugal

Portugalci, koji su tražili i suspenziju nizozemskog suca Dannyja Makkelieja iako on tu nije najveći krivac jer tih nekoliko centimetara za koliko je lopta prešla gol-liniju nikako nije mogao vidjeti. Uostalom, Ronaldo je bjesnio na pomoćnika prije nego je bacio kapetansku traku.

- Biti kapetan portugalske reprezentacije jedna je od najvećih počasti i privilegija u mom životu. Dajem i uvijek ću dati sve za svoju zemlju i to se nikad neće promijeniti. Ali postoje teški trenuci s kojima se možemo nositi, pogotovo kad osjećamo kao da je oštećena cijela jedna nacija. Krenite gore i suočite se sa sljedećim izazovima. Naprijed, Portugal - rekao je Ronaldo, dok je izbornik Santos tražio da se VAR uvede što prije.

World Cup Qualifiers Europe - Group A - Serbia v Portugal

- Sudac mi se ispričao odmah nakon utakmice. Situacija je bila potpuno jasna, to se moralo vidjeti, ali nažalost, sada je kasno. Ronaldo je također jasno vidio da je bio gol. Shvaćam ga, bio je nervozan, kao i ostali igrači.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci