Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
56 komentara

Ništa od žalbe, Uefa zaprijetila Rijeci: Zatvorit ćemo Rujevicu

ZATVOREN SJEVER Uefa je upozorila Rijeku da bi u slučaju nedoličnog ponašanja u sljedećim europskim utakmicama kazna mogla biti 50.000 eura i zatvaranje cijelog stadiona

HNK Rijeka -  HNK Cibalia
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Rijeka je zbog rasističkih povika, odnosno uvreda prema Srbima na utakmici play-offa Lige prvaka protiv Olympiacosa kažnjena zatvaranjem sjeverne tribine za susret prvog kola Europske lige protiv AEK-a u četvrtak.

Hrvatski prvak se žalio, ali Uefa je žalbu - odbila.

Ostaje kazna od 21.000 eura i zatvaranje sjeverne tribine Rujevice. Uefa je uz to upozorila Rijeku da bi u slučaju nedoličnog ponašanja u sljedećim utakmicama kazna mogla biti 50.000 eura i zatvaranje stadiona.

No ima i dobrih vijesti. AEK je obavijestio Rijeku kako na Rujevici neće biti grčkih navijača pa će cijela južna tribina biti za domaće navijače. Rijeka je obijavila kako će pravo prvokupa imati pretplatnici sa sjeverne tribine.

Priopćenje Rijeke:

Obavještavamo sve naše navijače da je disciplinska komisija UEFA-e nažalost odbacila žalbu HNK Rijeka na odluku kojom nam je zbog nedoličnog ponašanja manjeg dijela navijača na utakmici sa FC „Olympiacos“ izrečena novčana kazna od 21.000 eura, kao i zatvaranje sjeverne tribine za utakmicu protiv FC „AEK-a“. 

U obrazloženju odluke se navodi da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i provođenja svih mjera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sljedećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 eura i zatvaranje cijelog stadiona. Zbog prethodno navedenog na sutrašnjoj utakmici protiv AEK-a sjeverna tribina neće biti u funkciji.  

Vezano za održavanje utakmice 1. kola Europa lige između HNK „Rijeka“ i FC „AEK“ obavještavamo sve naše navijače o sljedećem: Ulazi na stadion se otvaraju sat i pol prije početka utakmice odnosno u 17:30 sati, pa molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima. 

Od strane predstavnika FC „AEK“ obaviješteni smo da neće biti dolaska njihovih navijača pa samim time neće biti niti prodaje ulaznica za gostujuće navijače već je cjelokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namijenjen našim navijačima.

Pravo prvokupa imat će pretplatnici sa sjeverne tribine, a prodaja će se vršiti u srijedu u vremenu od 17-21 sati i ako ostane ulaznica na dan utakmice od 15 sati do kraja prvog poluvremena.

Kao i uvijek do sada kada su u pitanju međunarodne utakmice u sustavu UEFA-e na stadionu neće biti točenja alkoholnih pića.

Potvrđenom odlukom disciplinske komisije UEFA-e uvjerili smo se da međunarodna natjecanja u sklopu UEFA-e u slučaju nepoštivanja sigurnosnih odredbi iz pravilnika ili bilo kojih vrsta uvredljivog skandiranja donose i vrlo rigorozne sankcije.

Posebno molimo sve naše navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima. Također Vas molimo da se suzdržite od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne – tzv. „hukanja“, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje tribine ili cijelog stadiona) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.

Hvala svim našim navijačima koji nas bespoštedno bodre sve ove utakmice te Vas molimo da i usprkos zatvaranju sjeverne tribine pružite gromoglasnu podršku našim dečkima na travnjaku. 
 

Naši partneri pišu
Message