Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Uefin kongres u Zagrebu: Većina ne želi promjene

Vlatko Marković kaže da većina vodećih ljudi Uefe želi 16 momčadi na Euru, a ne 20 ili 24. Na kraju će odlučiti sportski, marketinški i navijački aspekti

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
1 komentara

Ovo je sjajna stvar, za Hrvatsku ovaj kongres je kao finale Europskog prvenstva, ponosno je nakon završetka Uefina sastanka “na vrhu” rekao Vlatko Marković. A kongres je najavio da bi u budućnosti, od 2016., moglo doći do proširenja Europskog prvenstva.
Prezentirani su sustavi s 24 momčadi (osam skupina po tri, a zatim četiri s četiri i onda završnica te šest grupa po četiri i završnica) te sustav od 20, koji bi zapravo bio kompromis. Kvalifikacije za Euro bi se i dalje igrale, samo bi dijelom bile u kup-sustavu.
- Većina članova je ipak za sustav sa 16 reprezentacija - rekao je predsjednik HNS-a, a Uefini čelnici do kraja će godine sagledati sportski, marketinški i navijački aspekt te odlučiti u kojem će se sustavu igrati Europsko prvenstvo u budućnosti. Blatter i Platini ponovili su da su posebno sretni zbog sporazuma s najjačim europskim klubovima.
Skupina G14 više ne postoji, a novo udruženje klubova s Uefom i Fifom postiglo je dogovore - klubovi će dobivati naknade za nastup njihovih igrača na velikim natjecanjima.
ŠTIMAC KAO PROMATRAČ
Uefin kongres promatrao je i Igor Štimac, koji se očito priprema za ulazak u Hrvatski nogometni savez i buduće nogometne diplomatske poslove.

TOFKO LJUBIO SANADERA
Tofko Dedić Totti, organizator romskog nogometa u Hrvatskoj, srdačno je izljubio Blattera, a poslije i premijera dr. Ivu Sanadera, koji je održao pozdravni govor.

DEJO OPET U SHERATONU
Dejan Savičević, predsjednik Crnogorskog nogometnog saveza, bio je u Zagrebu prvi put od Bobanova oproštaja i rekao da ne podržava regionalnu ligu.

Naši partneri pišu
Message