Obavijesti

Sport

Komentari 7

Uh, dobro je! Dončić sigurno neće doći u Split i Hrvatsku

Uh, dobro je! Dončić sigurno neće doći u Split i Hrvatsku
1

Hrvatska je smještena u treću, zajedno s europskim prvacima Slovencima, Turskom i Portorikom. Dakle, odmah možemo reći da Luka Dončić, Cedi Osman i J. J. Barea definitivno neće na Jadran

VIDEO

Za pet dana, 27. studenog, na ždrijebu Ženevi, Hrvatska će doznati protiv koga će dogodine u splitskoj Spaladium Areni ići po Olimpijske igre.

Split je od 23. do 28. lipnja jedan od četiri domaćina olimpijskih kvalifikacijskih turnira uz Srbiju (Beograd), Litvu (Kaunas) i Kanadu (Victoria). Time smo automatski saznali tri reprezentacije protiv kojih sigurno nećemo tražiti olimpijsku vizu, a nakon što je FIBA objavila jakosne skupine, slika je još malo jasnija.

Geografska ravnoteža

Hrvatska je smještena u treću, zajedno s europskim prvacima Slovencima, Turskom i Portorikom. Dakle, odmah možemo reći da Luka Dončić, Cedi Osman i J. J. Barea definitivno neće na Jadran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvom šeširu jesu Srbija, Litva, Grčka i Rusija. Srbija i Litva igrat će u svjojoj kući, ne bude li Grcima mogao Giannis Antetokounmpo, izbor je jasan između njih i Rusa.

Češka, Brazil, Italija ili Poljska čine drugi, Acin Brazil i Talijani na papiru su jači, dok Nijemci i Kanađani "strše" u četvrtom u društvu Venezuele i Dominikanske Republike. Kina i Južna Koreja definitivno su iz petog sretniji izbor od Novog Zelanda i Meksika. Urugvaj je u posljednjem "uljez" među Afrikancima, Angolom, Tunisom i Senegalom.

Fibina je najava da će geografski nastojati uravnotežiti grupe, pa se i iz toga mogu još izdirigirati skupine. Šest reprezentacija raspodijelit će se u dvije skupine po tri, po dvije najbolje će u polufinale, a onda se samo pobjednici turnira pridružiti Argentini, Australiji, Francuskoj, Iranu, Japanu, Nigeriji, Španjolskoj i SAD-u.

  • Šešir 1: Srbija, Grčka, Litva, Rusija
  • Šešir 2: Češka, Brazil, Italija, Poljska
  • Šešir 3: Hrvatska, Turska, Slovenija, Portoriko
  • Šešir 4: Njemačka, Dominikanska Republika, Venezuela, Kanada
  • Šešir 5: Novi Zeland, Meksiko, Kina, Južna Koreja
  • Šešir 6: Angola, Tunis, Senegal, Urugvaj
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener