Obavijesti

Sport

Komentari 56

Kako je Martial 'uništio' Luku i ekipu, najgori penali u povijesti

Kako je Martial 'uništio' Luku i ekipu, najgori penali u povijesti
3

Mladi Francuz je asistirao za vodstvo Manchester Uniteda nakon fantastičnog slaloma između tri nogometaša Reala među kojima je bio i Luka Modrić. A vidjeli smo i jedne od najgorih penala ikad

VIDEO

Prije tri godine je srušen rekord po gledanosti neke utakmice u SAD-u, kada su nogometaši Reala i Manchester Uniteda zaigrali pred 109.000 gledatelja u Michiganu. Mnogobrojni gledatelji nagrađeni su spektaklom, a utakmica je završila 3-1 u korist crvene momčadi koju je tada vodio Louis van Gaal.

Ubrzamo li na ljeto 2017. godine, potpuno drugačija priča. Također u SAD-u, ali u San Franciscu pred mnogo manjim auditorijem, igrali su kraljevi i vragovi. Na stadionu na koji stane gotovo 68.000 ljudi, u oči su 'upadale' brojne prazne stolice, a i oni koji na utakmicu nisu otišli nisu mnogo propustili te su se hladili doma jer je 'udarala' temperatura više od 30 Celzijevih stupnjeva.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Utakmica je završila 1-1 u prvih 90 minuta, a u strijelce su se upisali Martial i Casemiro. Zatim su uslijedili jedni od najgorih jedanaesteraca koje će te ikada vidjeti nakon čega je Mourinhova momčad bila bolja 2-1. No, krenimo redom. 

Zidane je na teren poslao sjajnu momčad, a Modrić je igrao od prve minute dok je Kovačić ušao na poluvremenu. S druge strane, u odnosu na susret protiv Manchester Cityja prije nekoliko dana, United je napravio devet zamjena, a na klupi su bili Pogba i Lukaku. 

Prva prilika susreta otišla je na stranu crvenih vragova. Kombinirali su na vrhu kaznenog prostora u 8. minuti Lingard i Martial, pa je francuski veznjak uposlio Engleza koji je silovito uputio udarac. Lopta je u zraku mijenjala smjer, ali to nije dalo smesti Navasa koji je snažno postavio desnu ruku i poslao loptu u korner. 

Real Madrid vs Manchester United - International Champions Cup

Slabo se igralo u međuvremenu, lopte su bježale od igrača nakon lošeg prvog dodira, dodavanja su bila prekratka ili preduga, od udarca na gol niti u, a nije ni pomogao očigledno suh travnjak. Zatim je u 42. minuti Lingard ponovno podsjetio da se na terenu nalaze sjajni igrači iz dva velika europska kluba.

Englez je još jednom bio odlučan da postigne gol na istom stadionu kao i prije dvije godine protiv Barcelone, ali njegov udarac s 25 metara je prohujao pored Madridovog gola. Srećom po njega i ljubitelje Uniteda, pospremio je loptu u mrežu nekoliko minuta kasnije. 

Igrala se prva minuta sudačke nadoknade kada je zasjao Martial. Briljantno je prošao po desnoj strani Realove obrane, odlično izvozao Carvajala, Modrića i Vazqueza, ušao duboko u protivnički šesnaesterac te dodao loptu na drugu stativu za Lingarda koji ne griješi i zabija za vodstvo crvenih, a prvo poluvrijeme se više ne može opisati kao 'potpuna dosada'. 

Na poluvremenu je Zidane odlučio promijeniti svih 11 igrača i dati priliku mladima, a zanimljivo je da su od onih koji su ušli u igru, osim 30-godišnjeg Casille, Kovačić (23) i Casemiro (25) zapravo bili najstariji, a debitirao je i Theo Hernandez, novopridošlica iz Atletico Madrida. 

United je napravio sedam zamjena, a između ostalih, u igru su ušli Pogba i Lukaku. Ali i nesretni Herrera koji je na travnjaku bio šest minuta, a igru je napustio zbog ozljede koju je zadobio nakon sudara s Oscarom. Ušao je i Lindelof na poluvremenu, ali navijači Uniteda su sigurno zaželjeli u 68. minuti da nije. Može se reći da švedski branič nije oduševio od kada je stigao iz Benfice ovoga ljeta, a taj stečeni dojam definitivno nije popravio danas.

Hernandez je prošao unutar Unitedovog kaznenog prostora po lijevoj strani, a Lindelof ga je neiskusno i veoma glupavo nogama počistio za čisti penal. Siguran s bijele točke je bio Casemiro čiji je udarac bio presnažan za De Geu koji je pogodio stranu, ali je bio potpuno nemoćan.

Tek nekoliko minuta kasnije, Smalling pravi sličnu stvar i radi prekršaj, ali srećom po njegovu momčad koji metar izvan šesnaesterca. Gotovo iz nemoguće pozicije, iskosa s desne strane, udarac upućuje Quezada, ali De Gea nije uhvaćen na spavanju te sjajno brani lukav pokušaj na prvu stativu. 

Real Madrid vs Manchester United - International Champions Cup

Jako je loše momčad Josea Mourinha igrala drugo poluvrijeme. Pogba, Lukaku, Mkhitaryan su bili nevidljivi, kao i Martial koji je bio razigran u prvom dijelu. Ipak, imali su najizgledniju priliku pobijediti i spriječiti da se pobjednik odluči lutrijom penala. Mladi McTominay je s desne strane uputio odličan centaršut i pronašao Fellainija. Belgijski veznjak je neometan došao pred Casillu, no udarac je nogom poslao visoko na tribine iako se nalazio tek nekoliko metara pred golom. 

Odličnim se pokazala mlađahna Zidaneova momčad u drugom poluvremenu, ali kada je došlo vrijeme penala ipak je pobjedu odnio United, ali za dlaku. U jednom trenutku se nije znalo tko je gori izvođač penala, a oba golmana su briljirala obranama. Tek je peti po redu, Mkhitaryan, uspio zabiti s bijele točke dok je prije njega užasno neprecizan bio Martial koji je loptu poslao visoko iznad gola. 

Zatim je na red došao Kovačić čiji je udarac odlično obranio De Gea, pa je onda isto napravio Casilla McTominayu. Već spomenuti Armenac je doveo u vodstvo crvene vragove, pa je onda izjednačio Quezada. Ponovno je zatim 'zablistao' Lindelof koji je opalio po sredini gola gdje ga je čekao mudri golman Reala, a onda je nakon njega i Theo Hernandez promašio cijela vrata. 

Zadnja dva izvođača su bili Blind i Casemiro. Nizozemac je svoj penal zabio po sredini, dok Brazilac nije zabio kao u regularnom dijelu, već je poslao loptu u gredu te donio pobjedu Unitedu, a navijači jedne i druge momčad su zatim sigurno zaželjeli da ih ista utakmica neće čekati 8. kolovoza u europskom superkupu u Makedoniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu