Sport

Komentari 9

Ukić otvoreno: Izbornik Skelin nije kriv jer nam fali kvaliteta

Ukić otvoreno: Izbornik Skelin nije kriv jer nam fali kvaliteta

IGRAČKA RUPA Mi nemamo košarkaše srednjeg višeg ranga, a oni su u ovakvim utakmicama zlata vrijedni. Talijani ih, eto, imaju, kaže bivši kapetan hrvatskih košarkaša Roko Ukić

Moramo otići na SP 2019., tu nema govora. Zvao bih sve igrače koji su dostupni, molio ih na koljenima da pomognu, makar i deset minuta. Jer ako nas ne bude u Kini, na iduće ćemo veliko natjecanje ići za četiri godine. Bojan Bogdanović će, recimo, tad imati 32 godine, kaže Roko Leni Ukić.


I dugogodišnji kapetan bio je u nedjelju navečer u Draženovu domu. Kao niti izbornik Ivica Skelin, niti on se nije previše živcirao na tribinama.

- Pa, nisam iznenađen rezultatom. Talijani imaju jako dobre igrače, igrao sam protiv većine njih, s nekima sam bio suigrač. Talijanska liga je jako dobra, a mnogi od njih nastupaju i u Eurokupu. Mi nemamo igrače tog srednjeg višeg ranga, a takvi u kvalifikacijama zlata vrijede - istaknuo je Ukić, koji je dao sugestiju kako bi ova momčad mogla biti bolja.

- Nije mi jasno zašto nema Hrvoja Perića. Ima 32 godine, odličan igrač, atletičan. On je taj iz srednjega gornjeg nivoa, igrač za glavne uloge u ovoj momčadi - kaže Ukić, koji se osjetio prozvanim kad je izbornik rekao da se zahvalio na suradnji nekim starijim igračima.

- Nitko se meni nije zahvalio nego sam ja odlučio da je to kraj. I sigurno se neću vraćati u reprezentaciju - rekao je Ukić.

Izbornika Ivicu Skelina ipak ne bi previše okrznuo zbog dva uvodna poraza u kvalifikacijama.

- Ne možeš suditi nekome na osnovi dvije utakmice i tri treninga. Uostalom, to što nemamo kvalitetu igrača na toj razini nije njegov problem, to traje već godinama. Svaliti sve na njegova leđa nije najpoštenije.

Najčitaniji članci