Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ukić se vraća doma: Raskinuo s Cedevitom, potpisao je za Split!

Ukić se vraća doma: Raskinuo s Cedevitom, potpisao je za Split!

Ukić je tražio klub u kojem će dobiti minutažu kako bi održao formu za reprezentaciju i kvalifikacije za Olimpijske igre, a Split je dobio iskusnog igrača koji može donijeti jako puno...

VIDEO

Još prije mjesec dana najavili smo dolazak Roka Lenija Ukića (36) u KK Split, a danas je taj posao konačno postati služben. 

Nakon dolaska playmakera Luke Rupnika u Cedevitu Olimpiju, Ukić je bio na izlaznim vratima, a danas je slovenski klub objavio sporazumni raskid ugovora s hrvatskim reprezentativcem. Odmah nakon toga je i splitski klub objavio kako je Ukić potpisao.

Roko je tražio novu opciju za nastavak karijere i našao je tamo gdje je sve počelo. Na Gripama. Ukić je karijeru započeo u Splitu 2000. godine, osvojio naslov prvaka Hrvatske i otišao 2005. U međuvremenu je promijenio puno klubova, okušao se i u NBA ligi, ali u 37. godini života odlučio se na povratak u svoj Split.

KK Cedevita - KK Buducnost Voli

Tražio je klub u kojem će dobiti minutažu kako bi održao formu za reprezentaciju i kvalifikacije za Olimpijske igre, a Split je dobio iskusnog igrača i veliko pojačanje koje može donijeti jako puno. I u prvom dijelu sezone Splićani su pokazali da mogu pretendirati za naslov prvaka Hrvatske, a s Ukićem su ti argumenti postali još jači.

Vratija se Roko...💛 #kksplit #višeodkošarke #ajmožuti #žutaobitelj #jednomžutiuvijekžuti

Objavljuje KK SplitUtorak, 5. siječnja 2021.

Ova vijest je, dakako, zagolicala i maštu navijača jer se i sami prisjećaju one 2003. godine kada je Split posljednji put postao prvak Hrvatske na krilima Dina Rađe koji se vratio doma za kraj svoje karijere. Bio je to prvi i posljednji naslov, a sada se još jedna legenda 'žutih' odlučila vratiti doma.

Grcka - Hrvatska

Ukić će u ABA ligi moći zaigrati od 14. kola odnosno od 10. siječnja, dok će u HT Premijer ligi pravo dobiti tek od 23. kola.

I dalje neupitno naš najbolji play zadnji je put na svojim Gripama u dresu Splita igrao prije 15 godina kada je s Baskonijom započeo inozemnu karijeru u kojoj je nanizao Barcelonu, Romu, Toronto Raptorse, Milwaukee Buckse, Fenerbahče, Panathinaikos, Cedevitu, Varese, Cantu, AEK, Metropolitans, Antibes i Cedevitu Olimpiju.

I sve opet završava u Splitu...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića