Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ukić u Grčkoj: Nije mi problem šutnuti tricu u zadnjoj sekundi

Uvijek se nadam da ću imati šuteve u zadnjoj sekundi. Nikad mi to nije bio problem. Čak niti šutnuti tricu. Jedino bih želio izbjeći slobodna bacanja, rekao je Roko Ukić

VIDEO

U grčkome su košarkaškom klubu Panathinaikosu u ponedjeljak predstavili najveće ovoljetno pojačanje, hrvatskog playmakera pristiglog iz Fenerbahçea Roka Ukića.

Na aerodrom Eleftherios Venizelos hrvatski se reprezentativac spustio u nedjelju navečer, a prvi je trening odradio u ponedjeljak.

- S hrvatskom sam reprezentacijom obavio sve što je trebalo – rekao je Ukić nastavivši:

- Znam da je PAO već počeo s pripremnim utakmicama, da su momci odigrali dvije zahtjevne i da su jednu dobili. Sve se čini dobro sudeći prema onome što sam dosad čuo. Naši će se oporavljenici kroz sljedećih nekoliko dana priključiti i tada ćemo svi biti na okupu, te zajednilčki nastaviti raditi na pripremama za iduću sezonu.

- Teško mi je predvidjeti kako će biti. Vidjet ćemo kada se okupimo svi. Jasno je da moramo raditi naporno i nastojati dati najbolje od sebe za momčad.

- Umoran nisam. Malo sam možda iscijeđen mentalno jer su nam posljednje dvije utakmice u reprezentaciji bile samo odrađivanje posla. No, kapetan sam momčadi i bila mi je obveza ostati uz nju do kraja. Fizički se osjećam izvrsno i vjerujem da ću igračku filozofiju vrlo brzo usvojiti.

S obzirom da je nosio majicu koju je krasila ilustracija bubnjeva, novinar službene internetske stranice atenskog kluba pitao je 27-godišnjeg razigravača je li spreman u idućoj sezoni davati ton PAO-voj igri.

- Spreman sam onoliko koliko će to biti spremni prihvatiti moji suigrači.

Također je Ukić morao odgovoriti na pitanje hoće li biti kadar, kao što je to činio za hrvatsku ovog ljeta, završavati akcije sa zvukom sirene.

- Uvijek se nadam da ću imati te šuteve i uvijek se nadam da ću ih realizirati. Nikad mi to nije bio problem. Čak niti šutnuti tricu. Jedino bih želio izbjeći slobodna bacanja – našalio se na kraju Ukić aludiravši na utakmicu drugog kola kvalifikacija u Ukrajini, kada je dvije sekunde prije kraja četvrte četvrtine, pri 69-69 rezultatu, promašio oba slobodna bacanja odvevši time nepotrebno utakmicu u produžetak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki