Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ukrajinci na Rujevici: Ne prođe ni dan bez suza. Hvala ti, Rijeko

Ukrajinci na Rujevici: Ne prođe ni dan bez suza. Hvala ti, Rijeko
4

Rijeka i reprezentacija Ukrajine na Kvarneru su odigrale humanitarnu i prijateljsku utakmicu. Rujevicom se orila ukrajinska himna i sve je bilo u plavo-žutim bojama

VIDEO

Rujevica je na jedan dan bila plavo-žuta. I Rijeka za Ukrajinu i ukrajinski narod. Prijateljska, pripremna i - humanitarna utakmica. Rijeka i reprezentacija Ukrajina.

Pokretanje videa...

Mišković o Rijeci i suđenju 01:32

Iz Pule u kojoj su našli privremeni dom, za svoju su reprezentaciju došli navijati mama Julija i njen stariji sin Ivan:

- Mjesec dana smo u Hrvatskoj, u Istri - priča gospođa Julija.

- I Ivan i njegov mlađi brat koji je danas na turniru na Pagu veliku su utjehu našli u nogometu, obojica igraju u Uljaniku. Hvala Hrvaticama i Hrvatima što pomažu naš narod i našu zemlju. Zaustavimo rat i slava Ukrajini - rekli su uglas Julija i Ivan.

Ukrajinu uskoro čeka doigravanje sa Škotskom (a onda možda i Walesom) za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatsko Primorje primilo je velik broj izbjeglica iz ratom ranjene Ukrajine čiji se nogometaši u Sloveniji pripremaju za završnicu mundijalskih kvalifikacija, a Rijeka Damira Miškovića ugostila ukrajinsku reprezentaciju. Sav prihod s utakmice na kojoj se, na Rujevici, okupilo 2.200 gledatelja, Rijeka će uplatiti na račun globalne online platforme 'United 24'.

Najlakše je, kaže Mišković baš kroz nogomet poslati poruku cijelom svijetu. Nogomet svi gledaju i svi vole, a ovo je nogomet za mir i za bolje sutra. I Rijeka je sretna što može pomoći.

Olga i Andrij mladi su ukrajinski par, mjesec dana žive u Rijeci u koju su se sklonili od ratnih strahota:

- Hvala Riječankama i Riječanima, hvala hrvatskom narodu. Svaki dan provodimo uz vijesti, nema dana u kojem se ne isplačemo u strahu za naše najmilije i za sve naše sunarodnjake. Neka taj prokleti rat završi. Tu smo da se čuje naš glas i u Rijeci. Slava Ukrajini. hvala Hrvatskoj!

Završilo je, ako je to ikome imalo bitno, 1-1. Sudio je Ivan Bebek, Denis Garmaš je u 24. zabio za Ukrajinu na asistenciju Vitalija Bujalskog, a poravnao je Josip Drmić 12 minuta kasnije (36.) nakon što je velik dio posla obavio mladi Matej Vuk.

Jača ukrajinska postava je dan ranije u Toscani pobijedila Empoli 3-1, a izbornik Oleksandr Petrakov u Rijeci je isprobao dodatne varijante i moguće opcije za momčad koju čeka lov na Svjetsko prvenstvo.

- Hvala predsjedniku Miškoviću, hvala treneru Tomiću, hvala Marijanu Kustiću i svim Hrvatima na podršci koju smo osjećali na svakom koraku. Slava Ukrajini. Ukrajina je Europa. Sad ćemo se dva dana odmoriti, da igrači provedu malo vremena sa svojim obiteljima, a onda se 21. opet okupljamo i kreću završne pripreme za Škotsku - rekao je ukrajinski izbornik Oleksandr Petrakov.

Srna poslao poruku mira, Rijeka i Ukrajina remizirali na Rujevici
Srna poslao poruku mira, Rijeka i Ukrajina remizirali na Rujevici

Darijo Srna je cijelom stadionu poslao emotivnu poruku 'U ime Ukrajine želim se zahvaliti Rijeci i cijeloj Hrvatskoj na pomoći. Slava Ukrajini. Ukrajina je Europa', a poslije podvukao:

- Pokazali smo Ukrajincima da smo njihova braća, da suosjećamo i da im pomažemo. I to je ono što trebamo činiti. Pomagati, pomagati, pomagati. Ja sam 24. u Lvivu, 25. u Kijevu. Pokušat ćemo održati ukrajinski nogomet na životu. Znamo koliko sport znači u ovako groznim situacijama. Ruski klubovi nisu u Europi, ukrajinski jesu, igrat ćemo u Varšavi. Hvala Rijeci i puno joj uspjeha u budućnosti.

Humanitarna utakmica između Rijeke i reprezentacije Ukrajine

Na Rujevici je bio i nekadašnji igrač kijevskog Dinama, a danas izbornik hrvatske U-20 reprezentacije, Ognjen Vukojević:

- Bilo bi divno da uopće nema potrebe za ovakvim utakmicama, ali kako su u Ukrajini takve tragične okolnosti divno je da i Rijeka pomaže. Nije ovo najjača ukrajinska momčad, ali jako će im dobro doći jedna utakmica pa makar humanitarna i prijateljska. Da kvalifikacije sa Škotskom dočekaju u što boljoj formi i da donese osmijeh svom narodu koji živi toliko teško razdoblje. Nek se što prije dogodi da Ukrajina može Rijeci vratiti ovo gostoprimstvo. Rat je najveće zlo i najbitnije je da se to zlo što prije okonča.

Rijeka – Ukrajina 1:1

Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 2.200. Sudac: Ivan Bebek. Pomoćnici: Balen i Kezele (svi Rijeka). Strijelci: 0:1 Garmaš (24′), 1:1 Drmić (37′)

Rijeka: Zlomislić, Solano (od 72′ Posinković), Čestić, Krešić (od 60′ Stojković), Bodetić (od 81′ Dujmović), Stanić (od 81′ Burčul), Selahi (od 46′ Lepinjica), Murić (od 46′ Ampem), Vuk (od 60′ Obregon), Bušnja (od 46′ Pavičić), Drmić (81′ Coupland). Trener: Goran Tomić.

Ukrajina: Buščan, Konoplja, Bondar, Kačaraba, Sirota, Sidorčuk, Garmaš, Zubkov, Bujalski, Sikan, Dovbik. Još su igrali: Riznik, Bjesjedin, Šankov, Mudrik). Izbornik: Oleksandr Petrakov

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante