Obavijesti

Sport

Komentari 720

Povratak otpisanih: Hrvatskoj bronca na prvenstvu Europe!

Povratak otpisanih: Hrvatskoj bronca na prvenstvu Europe!
28

Hrvatski rukometaši su sjajnom igrom u završnici utakmice pobijedili Norvešku 31-24 (15-11) i osvojili brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj!

VIDEO

Potajno su sanjali medalju uoči početka Europskog prvenstva, ali malo tko je doista vjerovao da mogu u borbu za odličja, pogotovo nakon onog teškog poraza od Francuske. No "kauboji" su uspjeli. Nakon velike borbe i srčanog izdanja hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Norvešku 31-24 (15-11) u utakmici za treće mjesto i osvojila broncu u Krakowu!

Poduža je lista junaka utješne utakmice za treće mjesto, ali u prvom redu su tu svakako Zlatko Horvat s osam golova iz devet pokušaja, Domagoj Duvnjak sa šest golova i desetak asistencija, proglašen igračem utakmice, ali i čudesni Ivan Stevanović, koji je zaključao svoj gol u ključnim trenucima s 14 obrana, koliko i Ole Erevik na drugoj strani. Kod Norvežana je Sander Sagosen zabio pet komada, ali trebalo mu je za to deset udaraca.

Velika borba i ritam gol na gol obilježili su uvodni dio utakmice. Sve do polovice prvog poluvremena nijedna reprezentacija nije imala više od jednog gola prednosti, a onda su "kauboji" napokon proradili.

Dobrim reakcijama u obrani i dvama golovima Marina Marića, uz kontru Zlatka Horvata, pobjegli smo na 9-6, a nakon time-outa Norvežana briljantnim odbojkaškim potezom i na 10-6. Napadu se pridružio i Ivan Stevanović koji je skinuo pet lopti, od kojih su dobar dio bili "ziceri".

Domagoj Duvnjak priključio se sjajnim potezima u napadu. Imao je čak pet asistencija i tri gola te smo, uz četiri gola Marina Marića, imali lijepih 15-11 na poluvremenu.

No nismo dobru igru iz prvog prebacili na drugi dio. Imali smo na samom startu nastavka 16-11, ali smo potom primili tri gola zaredom i počela se topiti naša prednost. Nakon samo deset minuta Norvežani su došli na 17-17.

Babić je zvao minutu odmora nakon koje smo se ipak probudili i odvojili se na dva gola prednosti na ulasku u zadnjih deset minuta. Loša vijest je bila što se razbranio norveški golman Ole Erevik te što je Jakov Gojun dobio treće isključenje. Ipak, imali smo i mi odgovor.

Stevanović je obranio sedmerac Tønnesena. Priključili su se Horvat iz sedmerca te Slišković i Karačić iz igre i pobjegli smo na velikih 27-21 u 56. minuti. Unatoč time-outu Norvežana, tu je bio kraj. Hrvatska je nakon velike borbe pobijedila i osvojila toliko željenu broncu koja nam je omogućila izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 720
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...
24SATA NA FEŠTI NA AUTOCESTI

VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...

Nakon što su proslavili velika tri boda u svlačionici, dinamovci su se spremili i sjeli u autobus kojim su putovali u Zagreb. Putem su stali na odmorište Ravna gora gdje su proslavili pobjedu