Obavijesti

Sport

Komentari 50

Umjesto derbija - razbijanje: Zadar ostavio Cibonu na -28!

Umjesto derbija - razbijanje: Zadar ostavio Cibonu na -28!

Kod Zadra su najefikasniji bili Carter s 18 koševa i Mavra sa 16 koševa, a kod Cibone Drežnjak s 12 i Gnjidić s 11 koševa. Zabok iznenadio Cedevitu Junior, Split jedva preko Gorice

VIDEO

U derbiju 2. kola Lige za prvaka košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar je u dvorani "Krešimir Ćosić" na Višnjiku deklasirao Cibonu sa 80-52.

Pokretanje videa...

Split pobijedo Cibonu 00:21

Cibona je bila ravnopravna tek u prvoj četvrtini koju je domaćin dobio sa 19-17. U drugom dijelu Cibona je zabila tek pet koševa, a Zadar 17. Treća četvrtina je otišla na stranu gostiju (22-21), no Zadar je u posljednjoj dionici otklonio sve dvojbe oko pitanja pobjednika, ako ih je i bilo. Na koncu je završilo uvjerljivih +28.

Rijeka: Završni turnir košarkaškog Kupa Krešimir Ćosić, Cibona - Zadar

Kod Zadra su najefikasniji bili Justin Anthony Carter sa 18 koševa, Dominik Mavra sa 16 koševa i devet asistencija i Domagoj Vuković sa 14 koševa i 13 skokova. Kod Cibone bolji od ostalih bili su Mateo Drežnjak sa 12 i Lovro Gnjidić sa 11 koševa.

Pobjedu je ostvario i Split koji je na gostovanju porazio Goricu sa 93-91. Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj je Split stigao do slavlja premda je većinu utakmice bio u zaostatku.

Košarkaši Zadra i Cibone igraju 2. kolo Lige prvaka

Tri minute prije kraja Split je poveo prvi put nakon početnih 11-8, nakon što je Nejc Barič položio za 84-82. Gorica se brzo vratila u vodstvo i 30 sekundi prije kraja imala je 91-89. No, Karlo Žganec je pogodio za izjednačenje, te izborio prekršaj i dodatno bacanje za 92-91. Gorica je potom imala 12 sekundi za koš i pobjedu, no Borna Kapusta nije uspio. "Žuti" su uhvatili loptu, a domaćini napravili prekršaj na Toniju Perkoviću. Do kraja je bila samo jedna sekunda, a Perković je pogodio prvo od dva bacanja za konačnih 93-91.

Košarkaši Zadra i Cibone igraju 2. kolo Lige prvaka

Kod Splita najefikasniji su bili Shannon Jerod Shorter sa 22 koša i pet asistencija, te Perković sa 21 košem. Goricu su predvodili Dino Cinac sa 20 koševa i devet skokova, te Borna Kapusta sa 19 koševa i 12 skokova.

U trećem susretu večeri Zabok je pobijedio Cedevitu Junior sa 91-83.

Domaćine su do pobjede predvodili Lukša Buljević sa 20 koševa, 10 skokova i pet asistencija, Lovro Buljević sa 16 koševa i osam skokova, te Marin Vručinić i Veljko Budimir sa po 15 koševa.

U suparničkim redovima Goran Filipović je zabio 23 koša, dok je Ivan Vučić dodao 17 koševa i šest skokova.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...