Obavijesti

Sport

Komentari 0

Umjesto u četvrtfinalu Eura, oni trpaju u Serie A i ruskoj ligi...

Umjesto u četvrtfinalu Eura, oni trpaju u Serie A i ruskoj ligi...
5

Rebić igra najbolju sezonu karijere, nikad dosad nije zabio 13 golova u sezoni. A deset je za Milan postigao u zadnjih 11 prvenstvenih utakmica! U nastavku nakon korone blistali su i Vlašić i Kramarić

VIDEO

Razgovaramo s igračima i dobivamo povratne informacije, gledamo tko je umoran i treba odmor. Rebić ga je stvarno trebao.

Rekao je to Milanov trener Stefano Pioli (54) o svom najboljem post-korona igraču, čovjeku koji vuče Milan u Europu, Anti Rebiću (26).

Pokretanje videa...

Papučari 01:09

U trenucima kad bi možda igrao četvrtfinale Eura, jer 3. i 4. srpnja bili su predviđeni termini, Rebić cvjeta u dresu talijanskog velikana. U četiri post-korona utakmice Serie A Ante je zabio tri gola.

A pazite ovo: od 34 gola nakon odlaska iz Splita, za Fiorentinu, Eintracht i Milan 24 je zabio u proljetnom dijelu sezone, šest u svibnju i lipnju!

Milan na imotski pogon! Ante je prvi golgeter, a Ibra - pomoćnik
Milan na imotski pogon! Ante je prvi golgeter, a Ibra - pomoćnik

U subotu je dotukao Lazio, ušao je u poluvremenu umjesto Zlatana Ibrahimovića i pogodio za 3-0 pobjedu protiv drugog na tablici. Bio mu je to jedini udarac na gol, imao je devet točnih dodavanja (50 posto), namjestio je jedan zicer, dobio pet od 12 duela...

Deseti mu je to gol, najbolji je strijelac Milana ove sezone, ispred Calhanoglua (7), Thea Hernandeza (6), te Piateka i Ibrahimovića (po pet). Deset od tih deset zabio je u zadnjih 11 utakmica! A kako je još u kolovozu zabio tri gola za Eintracht u Kupu protiv Waldhoff Mannheima (5-3), s 13 golova Rebić uživa u svojoj najboljoj sezoni u karijeri. Prošle je sezone zabio deset, kao i za Split 2012/13.

Dobio bi Rebić i veću minutažu, ali trener Pioli uvjerava: sve je to kako bi sačuvao snagu “zvijeri iz Vinjana” za gust raspored na završetku sezone.

A Ibra? Kad već nema snage da provede na terenu cijelu utakmicu, pomaže na druge načine. Doduše, dovoljno je odradio i u 45 minuta, asistirao Hakanu Calhanogluu pa zabio 14. penal zaredom u Serie A (prvi nakon osam godina). A u drugom dijelu, kad je prepustio mjesto hrvatskom reprezentativcu, bio je u trenerskom prostoru kao pomoćnik Pioliju.

Rebinho dotukao i zadnju nadu Lazija! 'Rossoneri' slavili u Rimu
Rebinho dotukao i zadnju nadu Lazija! 'Rossoneri' slavili u Rimu

- Zbog njega rastemo psihički, kvalitetom i tehnički, pravo je zadovoljstvo raditi s njim i vidjeti kako se slaže sa suigračima. Ostalo nam je još mjesec dana do kraja sezone i on će nam biti od velike koristi - rekao je trener Milana.

italian Serie A soccer match AC Milan Italian soccer Serie A season 2019/20

Liga prvaka čini se nedohvatljiva za Rebića i društvo, ali “rossoneri” se silno žele vratiti u Europu barem kroz Europsku ligu koju su lani propustili zbog kršenja financijskog fair playa.

- Milan je prestižan klub i moramo biti u europskim kupovima - istaknuo je Pioli.

A u tom prestižnom klubu na vrhu ljestvice strijelaca lijepo je vidjeti Hrvata.

Serie A - Lazio v AC Milan

Rebić je baš penicilin za velike, zabijao je golove Dinamu, Rijeci, Osijeku, Bayernu, Borussiji iz Dortmunda, Leipzigu, Laziju, Juventusu, Romi, Interu, Šahtaru..., a od velikih klubova protiv kojih je igrao nije bio strijelac samo protiv Hajduka, Napolija, Chelseaja i - Milana.

Euro je odgođen za godinu dana, ali kad pogledamo formu Rebića, Kramarića i Vlašića, složit ćemo se - baš šteta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu