Obavijesti

Sport

Komentari 43

UN vs. Leo: Duplo više zaradi nego 1693 top igračice skupa!

UN vs. Leo: Duplo više zaradi nego 1693 top igračice skupa!
1

Ujedinjeni Narodi objavili su zabrinjavajući podatak u odnosu plaće između nogometaša i nogometašica. Taj segment je već duže vrijeme veliki problem u čije se rješavanje uključio i UN...

VIDEO

Razlike u plaćama u ženskim i muškim sportovima uvijek su bile abnormalne. Svima je jasno da su sportovi u muškim kategorijama popularniji od ženskih, a jedino su se tenisačice uspjele izboriti za koliku toliku jednakost u odnosu na muške kolege.

Ujedinjeni Narodi su organizacija koja se zalaže za jednakost na bazi društvenog života, a tako je i u vezi sporta. Ujedinjeni Narodi su na svojoj Facebook stranici objavili zanimljiv podatak u kojem Leo Messi godišnje zaradi duplo više od 1.693 nogometašica! Njegova godišnja ukupna zarada nakon plaće, bonusa i svih reklama je 73,7 milijuna eura, dok 1.693 nogometašica u najjačih sedam liga na svijetu zaradi tek 36,8 milijuna eura.

1 male soccer player makes almost double the combined salaries of all players in the top 7 women's soccer leagues....

Objavljuje United NationsNedjelja, 23. lipnja 2019.

To je skoro pa duplo manje, a to je ono protiv čega se UN bori. Jednakost na svim poljima života. A u sportu baš i nije tako. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve je to došlo na vidjelo na aktualnom Svjetskom prvenstvu za žene u Francuskoj gdje se dosta nogometašica pobunilo i zatražile veće bonuse za nastupe. Američke nogometašice su otišle toliko daleko da su tužile američki nogometni savez zbog spolne diskriminacije. Smatraju da se nogometaši favoriziraju u vidu priprema, medicinskog osoblja i putovanja.

Savez se pravdao da od nogometaša imaju više dobiti, ali podaci iz 2018. pokazali su da su nogometašice zaradile 51 milijun dolara, milijun više od muških kolega, a većina toga je od ulaznica.

Cilj Ujedinjenih Naroda i njihove kampanje je povećanje plaća za nogometašice jer sigurno zaslužuju više od trenutačnih primanja. Naprimjer, većina naših nogometašica uz nogomet ima i neki posao jer jednostavno drugačije ne bi mogle preživjeti. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub