Obavijesti

Sport

Komentari 156

"Izbušili" Čecha: Rusi održali lekciju iz totalnog nogometa

"Izbušili" Čecha: Rusi održali lekciju iz totalnog nogometa
16

Rusija je pobijedila Češku 4-1 i demonstrirala kako se igra brz i efikasan nogomet. Ovo je već 15. uzastopna utakmica 'zbornaje' koju nisu izgubili i deveta službena

VIDEO

Ako će Rusi igrati kao protiv Češke večeras u Wroclawu, onda su istaknuli kandidaturu za dobar plasman na Euru. Kao i prije četiri godine, kada su došli do polufinala Eura. Pobijedili su 4-1 i demonstrirali kako se igra totalni nogomet.

Uvodnih 15 minuta Česi su preuzeli inicijativu, ali bez konkretnosti, a onda je uslijedila lekcija, mala škola nogometa. Kontrama su načeli Čehe. 

Ovo je tek prvi od šest koraka na putu do vrha, rekao je Džagoev

Povukli su je od 16-erca do 16-erca u 15. minuti, Keržakov je pogodio stativu, a na odbijanac je natrčao Džagojev i s 10-ak metara je 'punom nogom' pospremio u mrežu. Bila je to prva ozbiljna akcija na utakmici. Samo 10 minuta kasnije gol po istom scenariju. Brza kontra i fantastična Aršavinova dubinska lopta za Širokova koji je izašao sam pred Čecha i rutinski zabio. 

Osim dva gola, promašili su i dvije prilike, a u 24. minuti je Webb mogao i suditi penal na Aršavinu. 

U nastavku su Česi vratili nadu golom Pilara u 52. minuti. Plašil je dao savršenu okomitu loptu koja je prošla između braniča, a brzi Vaclav Pilar u pravom trenutku je utrčao na nju. Izbjegao je zaleđe, zaobišao golmana Malafejeva i pospremio je u prazan gol u 52. minuti. U 75. minuti je Rosicky sjajno pucao sa 25 metara, ali je Malafejev jedva obranio. 

No, to je bilo je sve od Čeha, a Rusi su onda opet ubacili u koju brzinu više. Zabili su Džagoev, svoj drugi gol, i Pavljučenko, dva u tri minute za početna tri boda. Pavljučenko je u igru ušao u 73. minuti i u kratko vrijeme upisao je asistenciju i gol.

Nismo željeli dopustiti Rusima da se 'razmašu', ali nismo im mogli uzeti loptu, rekao je češki izbornik

- Vrlo je bitno da smo dobro igrali u prvoj utakmici. Ovo je tek prvi od šest koraka na putu do vrha. Kod 2-1 je bilo teško, ali onda je ušao Pavljučenko i moramo mu zahvaliti - rekao je igrač utakmice Džagoev.

Možda i najbolji svjetski golman, Petr Čech, samo je nemoćno gledao. Kraj ovakvih suigrača niti od njega se ne mogu očekivati čuda.

- Uporno smo gubili lopte u 1. poluvremenu, a kažnjavali su nas kontrama. Imali smo neke prilike u nastavku, ali nismo ih dobro završili. Nismo željeli dopustiti Rusima da se 'razmašu', ali sjajno su kombinirali i stvarali prilike. Nismo im mogli uzeti loptu - rekao je Michal Bilek, češki izbornik.

Ovo je 15. uzastopna utakmice 'zbornaje' koji nisu izgubili i deveta službena. Česi su prošli Euro otvorili pobjedom pa nisu prošli dalje, čini se kako neće ni sad, nisu se stigli ni 'otpakirati'.

Sve o Euru, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i vijestima iz Ukrajine i Poljske pratite u našem specijalu OVDJE.

Keržakov za povijest

Pucao je sedam puta i niti jedan udarac nije išao u okvir gola. To se nikad nije dogodilo na Eurima od 1980. godine.

Džagoev drugi najmlađi

Alan Džagoev (21) drugi je najmlađi igrač u povijesti Eura koji je zabio dva gola na jednoj utakmici. Najmlađi je bio Wayne Rooney s 18 godina.

A očekivali smo loš nogomet

U najavama skupine A, svi svjetski mediji štedjeli su na komplimentima i pridjevima. Nakon prvog dana i odigrane dvije utakmice, sve četiri reprezentacije zaslužile su da ih se hvali na sve strane. Pregršt prilika, golova, brzog nogometa, driblinga, sve ono što najbitnija sporedna stvar na svijetu nudi.

Prva baklja na Euru

Par minuta nakon prvog gola Rusije, na travnjak je pala baklja. Čini se kako su je bacili euforični ruski navijači. Uopće nema potreba da se njima kvari ovakav nogomet i najbolje ju što prije brže zaboraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja