Obavijesti

Sport

Komentari 149

United je gazda u gradu: Van Persie srušio City u 92. minuti

United je gazda u gradu: Van Persie srušio City u 92. minuti
7

Manchester United je u 16. kolu Premiershipa kao gost pobijedio gradskog rivala City. Tri boda u 92. minuti iz slobodnjaka donio im je Nizozemac Robin Van Persie

VIDEO

Manchester City nije više jedina neporažena momčad Premiershipa. U 16. kolu na njihovom Etihadu u gradskom derbiju u fantastičnoj utakmici pobijedio ih je United 3-2 golom Robina Van Persieja u 92. minuti.

Iako je Manchester City dominirao terenom u prvih 15 minuta, prvi su zabili gosti. Igrala se 16. minuta kada je Young poveo kontru Uniteda i s loptom došao na 20-ak metara od gola Cityja. Tada je proigrao Rooneya, koji se sjajno izborio za poziciju i s 15-ak metara pogodio suprotni kut Harta za vodstvo 'crvenih vragova' 1-0.

Novi udarac 'građani' su dobili u 20. minuti kada se ozlijedio kapetan Kompany, pa je Mancini bio prisiljen napraviti prvu izmjenu. Umjesto Kompanyja u igru je ušao Kolo Toure.

U 29. minuti United je poveo 2-0. Odlično su na desnoj strani napada kombinirali Rafael i Valencia, a onda je Brazilac dao povratnu loptu u šesnaesterac za Rooneya, koji sa 6-7 metara plasira loptu u gol za 2-0.

'Crveni vragovi' u 59. minuti zabili su i treći gol, ali sudac ga je poništio zbog upitnog zaleđa. Van Persie prevario dva igrača Cityja i odlično plasiranim udarcem pogodio je prečku. Lopta se odbila točno pred nečuvanog Younga, koji ju posprema u praznu mrežu, međutim suci su poništili gol. Čini se potpuno neopravdano.

I onda već u sljedećem napadu City je smanjio. Bila je to polukontra 'građana' u kojoj je prvo pucao Agüero, ali mu je dva puta fantastično obranio De Gea. Obrana Uniteda nije otklonila opasnost pa je lopta došla do Teveza, koji vraća za Yayu Tourea, a on pogađa za 1-2.

U 79. minuti nova velika šansa za City, ali je udarac Davida Silve iskosa s desne strane, De Gea ramenom odbio u prečku.

Ono što su 'građani' propustili u 79. minuti nisu u 86. Nakon udarca iz kuta na 15-ak metara sam je ostao Zabaleta, te je neobranjivim udarcem donio izjednačenje domaćinu.

I kad se već činilo da će doći do podjele bodova, 'crvenim vragovima' u drugoj minuti sudačke nadoknade ukazao se Robin Van Persie. Iz slododnjaka s 25 metara iskosa s desne strane fantastično je zabio Nizozemac za 3-2 Uniteda.

Nakon gola u slavlju igrača Uniteda jedan navijač Cityja pogodio je Rio Ferdinand u glavu nekom sitnicom, te je branič 'crvenih vragova' krvav napustio teren. 

Manchester United tako nakon 16. kola ima 39 bodova i prva je momčad Premiershipa. City je ostao na drugom mjestu, ali sada ima šest bodova zaostatka za 'crvenim vragovima'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika