Obavijesti

Sport

Komentari 127

United slavio na Anfieldu: Van Persie srušio 'redse' iz penala

United slavio na Anfieldu: Van Persie srušio 'redse' iz penala
10

Manchester United slavio je 2-1 u derbiju 5. kola engleskog prvenstva protiv Liverpoola. 'Crvenim vragovima' pobjedu na Anfieldu donio je van Persie iz penala

VIDEO

Iščekivani derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda završio je u korist 'crvenih vragova'. Iako je Liverpool poveo preko Gerrarda gosti su na Anfieldu prvo izjednačili preko Rafaela, a potom stigli i do pobjede golom Van Persieja iz jedanaesterca.

Prvo je poluvrijeme na Anfieldu završilo bez golova usprkos brojnim šansama s obje strane. 'Redsi' su uspjeli ostati s desetoricom igrača nakon crvenog kartona Shelveya koji je pokosio Evansa. Usprkos igraču manje domaćini su na otvaranju drugog poluvremena poveli golom Gerrarda koji je iz voleja pogodio sam desni kut. Bio je to Gerrardov šesti gol Manchester Unitedu u međusobnim derbijima u premierligaškoj povijesti, čime se izjednačio s dosad najučinkovitijim igračem kluba u spomenutim dvobojima, Robbieom Fowlerom.

Rezultat je u korist Liverpoola stajao sve do 51. minute kada je Rafael zabio za izjednačenje. Ubacivanje Kagawe Brazilac je spremno poslao pod gredu, neobranjivo za Reinu.

Konačni rezultat postavio je u 81. minuti Robin Van Persie iz jedanaesterca koji je izazvao žestoko negodovanje igrača Liverpoola. Sudac je dosudio najstrožu kaznu nakon prekršaja Glena Johnsona nad Valencijo za kojeg su 'redsi' smatrali da ne zavrijeđuje najstrožu kaznu.

Na jedanaest je metara stao Van Perise i opet bio precizan. Reina je pogodio stranu, ali udarac Nizozemca ipak nije obranio i United je slavio na Anfieldu s rezultatom od 2-1.

Unitedu su nova tri boda donijela drugo mjesto na tablici, iza leđa Chelseaju dok je Liverpool u novoj sezoni, nakon pet utakmica i dalje bez pobjede i sa samo dva boda na kontu.

U spomen na Hillsborough svi nosili broj '96'

Otvaranje utakmice 5.kola između Liverpoola i Manchester Uniteda proteklo je u sjećanju na tragediju Hillsborougha koja se dogodila prije 23 godine i u kojoj je stradalo čak 96 navijača 'redsa', a za koju su tek nedavno priznati propusti u organizaciji i odgovornost policije. Zbog prevelikog broja ljudi  prisutnih na stadionu 1989. godine, na susretu između Liverpoola i Nottingham Foresta urušila se jedna od tribina. U padu konstrukcije stadiona u Sheffieldu ozljeđene su 766 osobe, a 96 je navijača 'redsa' smrtno stradalo,

Igrači obiju momčadi odali su počast žrtvama, a poštovanje prema nemilom događaju pokazali su i Patrice Evra i Luis Suareza koji su se po prvi puta rukovali nakon incidenta još prošle sezone i rasističkih uvreda Urugvajca na račun igrača Uniteda.

Svi igrači izašli su na travnjak noseći broj 96 na leđima dok su kapetani Gerrard i Giggs pustili u zrak 96 crvenih balona, a Bobby Charlton, legenda momčadi iz Manchestera uručio je cvijeće bivšem igraču Liverpoola, Ianu Rushu.

Premiership, 5. kolo:

Liverpool - Manchester United 1-2 (Gerrard 46 / Da Silva 50, Van Persie 81)

Redoslijed: 1. Chelsea 13, 2. Manchester United 12, 3. Everton 10, 4. WBA 10, 5. Fulham 9, 6. Arsenal 8 (-1)..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja