Obavijesti

Sport

Komentari 44

Unitedov debakl u Danskoj, Villarreal iznenadio Napoli

Unitedov debakl u Danskoj, Villarreal iznenadio Napoli
1

Iako je protiv Midtjyllanda bio veliki favorit, Manchester United izgubio je 2-1 i tako doveo u pitanje ostanak u Europskoj ligi. Napoli je izgubio kod Villarreala 1-0, a Borussia Dortmund svladala je Porto 2-0

VIDEO

Manchester United ne može pobijediti ni u Europskoj ligi. U prvoj utakmici 1/16 finala toga natjecanja, na gostovanju u Danskoj, Midtjylland je šokirao "crvene vragove" pobijedivši 2-1 nakon preokreta.

Memphis Depay doveo je englesku momčad u vodstvo u 37. minuti, ali borbeni Danci nisu se predali i golovima Pionea Sista te Paula Onuachua došli su do vrijedne prednosti pred uzvrat na Old Traffordu.

U pobjedničkoj momčadi do 61. minute igrao je austrijski nogometaš hrvatskog porijekla Martin Pušić, a Louis van Gaal na gol je morao staviti rezervnog golmana Sergija Romera jer se na zagrijavanju uoči utakmice ozlijedio David de Gea.

Fiorentina je remizirala s Tottenhamom kod kuće 1-1. Goste je u vodstvo doveo Nacer Chadli iz penala u 37., a izjednačio je Federicho Bernardeschi u 59. minuti. Milan Badelj igrao je od 60., a Nikola Kalinić od 62. minute.

Drugoplasirani sastav Serie A Napoli izgubio je kod Villarreala 1-0 zahvaljujući golu Denisa Suáreza osam minuta prije kraja. Ivan Strinić za Talijane je odigrao svih 90 minuta.

U najzvučnijoj utakmici dana Borussia Dortmund pred svojim je navijačima golovima Lukasza Piszczeka i Marca Reusa pobijedila Porto 2-0.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je branitelj naslova Sevilla protiv Moldea (3-0), a najefikasniji meč bio je onaj Saint-Étienna i Basela u kojem su Francuzi slavili 3-2. Za Basel se u strijelce upisao 37-godišnji argentinski stoper Walter Samuel. Minimalnu prednost uoči uzvrata u Grčkoj ostvario je Anderlecht protiv Olympiakosa (1-0).

Europska liga, 1/16 finala, prve utakmice:

  • Anderlecht - Olympiacos 1-0
  • Fiorentina - Tottenham 1-1
  • Borussia Dortmund - Porto 2-0
  • Midtjylland - Manchester United 2-1
  • Villarreal - Napoli 1-0
  • Saint-Étienne - Basel 3-2
  • Sevilla - Molde 3-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače