Obavijesti

Sport

Komentari 114

Upaljen alarm: 'Modri' u velikoj krizi, Mamić ušao u svlačionicu

Upaljen alarm: 'Modri' u velikoj krizi, Mamić ušao u svlačionicu
1

Pobijedi li Rijeka u Koprivnici u nedjelju, imat će osam bodova više od Dinama. Nije nenadoknadivo, ali s ovakvom igrom prvaka Hrvatske - bit će jako teško...

VIDEO

Istra 1961 je tek drugi put u povijesti HNL-a uzela bod Dinamu u Maksimiru. Zadnji put to se dogodilo prije 11 godina kad je Dinamo igrao “Ligu za bedaka”. Nekad je Dinamo u HNL-u lakoćom rušio protivnike u Maksimiru, a ove sezone u osam utakmica ima samo četiri pobjede.

Činilo se da Zagrepčani idu prema pobjedi kad je u 45. minuti nakon duela Gržana i Šituma sudac Željko Frković svirao penal. Bila je to u najmanju ruku diskutabilna odluka suca iz Gospića. Svi igrači Istre uhvatili su se za glavu. Junior Fernandes zabio je za vodstvo.

Minutu kasnije, novi penal. Ovaj put za Istru. Prvi koji je protiv Dinama dosuđen u posljednje tri godine na Maksimiru. Gordon Schildenfeld igrao je rukom, penal nije bio dvojben. Roce je zabio za konačnih 1-1. Većina Dinamovih igrača je nakon utakmice zbrisala, pričao je Petev.

- Mislili smo da ćemo lako dobiti ovu utakmici. Igrači koji su u prvih 11 moraju ginuti na terenu. Sami smo krivi za ovaj remi – posuo se pepelom Ivajlo Petev, On je stajao cijelu utakmicu. Vikao je, hvatao se za glavu, ali ništa nije pomoglo.

Previše je igrača podbacilo. Ćorić, Henriquez, Pavičić, Hodžić, Machado...

U zadnjih sedam minuta Dinamo je pogodio dvije prečke. Hodžić i pogotovo Fiolić na isteku regularnog vremena nisu imali sreće. Sreću, naravno, treba i zaslužiti, a objektivno gledano “modri“ sinoć nisu zaslužili pobjedu. Gosti iz Pule većinu vremena su ravnopravno parirali aktualnom prvaku Hrvatske. Alarm je u Maksimiru upaljen. Ni raspored nikako ne mazi Peteva. U HNL-u slijedi gostovanje protiv Osijeka, pa onda derbi s Rijekom u Maksimiru. Utorak donosi Lyon u Ligi prvaka, a u međuvremenu treba odraditi i nezgodno gostovanje u četvrtfinalu Kupa kod Intera. Bratko je bio vidno potresen nakon remija, ali ga optimizam ne napušta. Rijeka u nedjelju gostuje kod Slaven Belupa i ima priliku pobjeći Dinamu na velikih plus osam.

- Učinit ćemo sve što treba da budemo prvaci – poručio je Petev.

Nije htio otkriti čeka li igrače nakon na trenutke i sramotne igre neka kazna. Neki od njih očito ne pripadaju tu. Siječanj sigurno donosi velike promjene u Dinamovoj svlačionici, ali pitanje je hoće li ga Petev dočekati. Zdravko Mamić je nakon utakmice otišao u trenersku svlačionicu kod Peteva. Sigurno to nije bio ugodan razgovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"