Obavijesti

Sport

Komentari 15

Upoznajte Egipat: Pobijedili su doprvaka svijeta, no nisu bauk

Upoznajte Egipat: Pobijedili su doprvaka svijeta, no nisu bauk
1

Egipat ima jedan veliki skalp na ovom SP-u, pobijedili su Katar, no budimo iskreni Katar u Francuskoj nije onaj isti Katar od prije dvije godine. Protiv Danaca i Šveđana Egipat nije imao šanse

VIDEO

Egipat je jedna jako opasna reprezentacija, ali idemo to dobiti i plasirati se među osam najboljih na svijetu.

Rekao je to Domagoj Duvnjak nakon teškog poraza od Njemačke. Zvuči jednostavno, trebalo bi biti jednostavno, no bojimo se da neće biti baš tako. Ne, nije Egipat neki div, no zasigurno nije ni rukometni patuljak. Solidna je to reprezentacija, a da nisu neozbiljni i da ih se ne smije podcijeniti pokazuje i prva utakmica na ovom SP-u.

Prvog dana natjecanja u najranijem terminu u našoj skupini Egipat je šokirao svjetskog doprvaka Katar i slavio 22-20. No valja reći da je Katar na ovo prvenstvo došao bez četiri važna igrača i da su u prvoj utakmici očito zanemarili opasnosti koje Egipat donosi. A to je energija, nekonvencionalan rukomet i pomalo divlja obrana.

U nastavku prvenstva pobijedili su Bahrein i Argentinu, ali i izgubili od jedine dvije ozbiljne reprezentacije u skupini, Danske (35-28) i danas Švedske (33-26). Dokaz je to da ne znaju kako s europskim reprezentacijama, no isto tako treba pripaziti na njih jer uvijek protiv nas igraju divlju 3-3 obranu s kojom se znamo mučiti.

Najbolji strijelac na ovom prvenstvu im je Eslam Eissa. Srednji vanjski egipatskog Ahlyja visok je 190, ima 89 kilograma i sjajan je strijelac. Zabio je na ovom SP-u 26 golova, no čak i nije velik potrošač lopti. Za to mu je bilo potrebno 39 udaraca na gol. Puca iz svih pozicija, s oba krila, sa svih vanjskih, sa crte... Puca podjednako i u lijevu i u desnu golmanovu stranu i s njim ćemo zasigurno imati pune ruke posla.

Lijevi vanjski je Elderaa koji je zabio samo pet golova manje (21), a vanjsku liniju zatvorit će Elahmar na desnom vanjskom sa 16 golova. Na pivotu je 191 cm visoki i 94 kg težak Shebib, koji je zabio do sada 15 golova. Krila zatvaraju Sanad na desnoj strani sa 16 golova te dvojac na lijevom krilu, koji je, recimo to tako, najslabiji dio momčadi. Abdelrahim (5) i Khairy (6) zajedno su zabili 11 golova. 

Kada njihove golmane usporedimo s našima, dolazimo do podatka da su tu negdje. Naši imaju 50 obrana uz 28 posto obrana, a njihova dvojica 60 obrana uz 30 posto obrana. Došli smo tako do podatka da smo po brojkama podjednaki, no matematika pada u vodu kada se igrači nađu na parketu. Vidjeli smo to i danas protiv Njemačke.

U napadu Egipat igra brzo, bez plana i programa, no to će pokopati ili njih ili njihova protivnika. Problem nastaje na velikim natjecanjima kako turnir ide svome kraju. Uglavnom ostaju bez snage jer uglavnom igraju u manjim klubovima, nema ih u Europi i neiskustvo na takvim utakmicama najveća im je mana.

A sada se vratimo na prvu rečenicu. Opasni su, ali 'ajmo to pobijediti pa na sudar sa Španjolcima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...