Obavijesti

Sport

Komentari 10

Uprava NK Istre 1961 dovela je u klub optuženika USKOK-a...

Uprava NK Istre 1961 dovela je u klub optuženika USKOK-a...
5

USKOK je protiv Nevena Šprajcera podignuo optužnicu zbog kaznenog djela mita. No proces još nije počeo. Istra 1961 dovela je Šprajcera na mjesto savjetnika...

VIDEO

Neven Šprajcer bivši je tajnik Udruge prvoligaša i NK Karlovca. Prošle zime uhitili su ga zbog sumnje u namještanje utakmica i davanje mita Željku Širiću i Stjepanu Djedoviću. USKOK je protiv Šprajcera podignuo optužnicu zbog kaznenog djela, no slučaj još nije završio na sudu. 

Istra 1961 dovela je Šprajcera na mjesto savjetnika vlasniku kluba, ruskom poduzetniku Mihaila Ščeglovu. Šprajcer će raditi u Istri kao vanjski suradnik bez radnog odnosa. Njegov bi se posao najviše trebao bazirati na sportski pogon Istre kojem treba reorganizacija.

Šprajcer je nakon izlaska iz pritvora rekao kako je tamo završio jer je spriječio da Igor Štimac postane predsjednik HNS-a nakon izborne skupštine 2010. godine. Šprajcer je osigurao glasove koji su tada  donijeli Vlatku Markoviću pobjedu. 

- On je obična prostitutka. Ukrao je pečat iz saveza i čuvao je kult Zdravka Mamića - rekao je Igor Štimac u to vrijeme.

Šprajcer se oglasio preko službene stranice Istre.

- S obzirom na situaciju, Pula mi je pružila ruku koju trenutno ne bi nitko. U Istri ću biti tehnička i logistička pomoć, a smatram da za taj posao imam iskustvo. Klub mora raditi planski, mora se puno razmišljati i truditi se i to ću pokušati napraviti u Istri. Isto tako, pokušat ću u klub dovesti nove sponzore - rekao je.

Na pitanje kako će njegov dolazak biti primljen od ostalih klubova u ligi, Šprajcer je rekao:

- Imam mnogo prijatelja u hrvatskom nogometu i neće biti problema oko toga. U Jugoslaviji je bila obaveza da domaća uprava počasti onu gostujuću prija odigravanja utakmice kako bi se družili i održavali dobre odnose, a to planiram napraviti i ovdje u Puli. To je stvar sportske kulture.

Ima velika očekivanja od svog novog kluba.

- Smatram da će Istra vrlo brzo biti u vrhu Prve lige i da će se boriti za Europsku ligu. Moram pohvaliti i atmosferu na stadionu u Puli. Na kraju utakmice protiv Slaven Belupa, unatoč rezultatu od 0:0, gledatelji su ostali na tribinama i dvije, tri minute pljeskali igračima na pokazanoj igri i angažmanu. To je svakako veliki poticaj igračima i klubu za napredak - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled