Obavijesti

Sport

Komentari 52

Urugvaj jedva preko Jamajke; Farski Otoci opet dobili Grčku

Urugvaj jedva preko Jamajke; Farski Otoci opet dobili Grčku
1

Urugvajci su minimalno pobijedili Jamajku na Copa Américi, a Grčka i Srbija u kvalifikacijskim su utakmicama izgubile i time se vjerojatno oprostili od Eura 2016.

VIDEO

Edinson Cavani odigrao je svih 90 minuta protiv "afričke reprezentacije" Jamajke, kako ju je nazvao u najavi utakmice, no nije uspio zabiti gol. Ipak, Urugvaj je na prvom nastupu na Copa Américi svladao hrabru momčad s Kariba u njenoj premijeri na tom natjecanju 1-0.

Jedini gol na utakmici postigao je Cristian Rodríguez nakon dodavanja Joséa Giméneza poslije slobodnjaka u 52. minuti, pa će Urugvajci puno opušteniji ući u veliki dvoboj protiv Argentine u drugom kolu faze po skupinama. Gauči kasnije večeras igraju protiv Paragvaja.

Copa América, skupina B:

  • Urugvaj - Jamajka 1-0
  • Argentina - Paragvaj (23:30)

Što se večernjih utakmica kvalifikacija za Euro 2016. tiče, apsolutno je iznenađenje nova pobjeda Farskih Otoka nad Grčkom. Omalena državica svladala je europske prvake iz 2004. 2-1 golovima Hanssona i Olsena, dok je za goste u završnici smanjio Papastathopoulos.

Nakon šest kola Grčka je i dalje bez pobjede, pa se ovim porazom praktički oprostila od mogućnosti za nastup u Francuskoj. U drugoj utakmici skupine Sjeverna Irska i Rumunjska odigrale su bez golova te su i dalje vodeće u skupini F s 14 odnosno 13 bodova.

Njemačka je u prvom poluvremenu zabila samo jedan gol Gibraltaru (Schürrle), Schweinsteiger je promašio penal, a onda je u drugom dijelu ipak proradila realizacija. Domaćini su u drugih 45 minuta primili šest komada (Kruse 2, Gündoğan, Bellarabi, Schürrle 2), a "elf" je zahvaljujući remiju Škotske i Irske u ranijoj utakmici preuzeo drugo mjesto skupine D. Poljska ima bod više.

Baš kao i Grčka, još jedna reprezentacija koja je zasigurno očekivala plasman u Francusku vrlo vjerojatno oprašta se od takvih nada. Srbija je na gostovanju u Danskoj izgubila 2-0 i ostala na jednom bodu iz pet utakmica. Domaćini su slavili 2-0 golovima Yussufa i Jakoba Poulsena, a Agger je promašio penal.

Albanci na trećem mjestu s utakmicom manje imaju sedam bodova, Danci su se približili vodećem Portugalu na dva boda minusa (12-10), pa će Srbiji trebati čudo u zadnja tri kola želi li uhvatiti dodatne kvalifikacije.

Kvalifikacije za Euro:

  • Gibraltar - Njemačka 0-7 (skupina D)
  • Sjeverna Irska - Rumunjska 0-0 (skupina F)
  • Farski Otoci - Grčka 2-0 (skupina F)
  • Danska - Srbija 2-0 (skupina I)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"