Sport

Komentari 17

Ushićeni Zubčić: Ovo je strašno, pa to je jedna od najtežih staza!

Ushićeni  Zubčić: Ovo je strašno, pa to je jedna od najtežih staza!

Ostao sam jak u glavi, nije me deprimiralo ispadanje u subotnjem veleslalomu, dodao je Filip, koji se iz Val d'Iserea vraća bogatiji za 10.000 švicarskih franaka (72.000 kuna)

Ovo je strašno! Ovo je nešto čemu sam se potajno nadao da bi se moglo dogoditi ove godine, a evo, dogodilo se već na prvoj utrci!

Govorio je to ushićeno Filip Zubčić nakon uspjeha karijere u slalomu i trećeg mjesta u Val d'Isereu.

Prvo je to slalomsko postolje nekog Hrvata još od Ivice Kostelića 2013. u Lenzerheideu.

- Znao sam da sam napredovao u slalomu i da mogu ostvariti najbolje rezultate, i to sam dokazao danas na jednoj od najtežih slalomskih staza - rekao je Zubčić, a prenosi HRT.

FIS Ski World Cup Men

I u subotu je jako dobro vozio veleslalom, nakon prve vožnje imao je treće vrijeme, ali je izletio sa staze u drugoj.

- Jučer je prva vožnja bila odlična, odvojila smo se trojica, a ja sam kiksao u drugom laufu. Znao sam da treba riskirati od starta, nisam uspio, ali sam ostao jak u glavi, nije me to deprimiralo. Bio sam u glavi super, odmorio sam se i znao sam da je danas nova šansa i utrka - dodao je Zubčić.

FIS Ski World Cup Men

Napokon je došao do postolja u slalomu, nakon što je prethodne dvije sezone završio kao treći u poretku za veleslalomaški globus.

- Prošle godine sam uvijek imao dobar prvi lauf pa bih drugi zeznuo, ušao bih treći, četvrti, peti...No, htio sam da se to promijeni. Danas sam bio šesti u prvom laufu, ali rekao sam si, da, ako uđem kao prvi, to može biti postolje i na kraju se to i dogodilo. Dvojica su kiksala poslije mene, to je slalom, ponekad je rulet - zaključio je Zubčić.

Iz Val d'Iserea odlazi bogatiji za 10.000 švicarskih franaka (72.000 kuna), kolika je nagrada za treće mjesto. Pobjednik Noel zaradio je 45.000 franaka, a drugi Jakobsen 20.000 franaka.

Najčitaniji članci