Sport

Komentari 71

Filip Zubčić treći, prvi je put stao na postolje u slalomskoj utrci!

Filip Zubčić treći, prvi je put stao na postolje u slalomskoj utrci!

Prvu je vožnju Filip završio šesti, a onda je briljirao u drugoj. Prvi je to put da se hrvatski skijaš našao na slalomskom postolju još od Ivice Kostelića u Lenzerheideu 2013. godine

Filip Zubčić prvi se put našao na pobjedničkom postolju u slalomu! Osvojio je treće mjesto u prvoj utrci sezone, u Val d'Isereu.

Spustio se kao sedmi najbrži u prvoj vožnji, a u drugoj je ušao u cilj kao vodeći! Nakon njuega spustio se Šveđanin Jakobsen i ostavio Filipa daleko iza sebe, ali je potom Feller izletio sa staze, kao i Nef! Foss-Solevagg ušao je cilj sporije od Zubčića. Vinatzer je bio brži, ali haklao je zadnja vrata i Filip je izborio postolje! Zadnji se spuštao Noel i uvjerljivo pobijedio.

Dan nakon razočarenja u veleslalomu i prvog ispadanja u Svjetskom kupu nakon više od dvije godine, Filip Zubčić odlično je odradio prvi slalom sezone.

FIS Ski World Cup Men

Sa startnim brojem 16 najbolji hrvatski skijaš u cilj je prve vožnje ušao na diobi šestog mjesta sa Šveđaninom Kristofferom Jakobsenom. Za vodećim Francuzom Clementom Noelom zaostajao je 81 stotinku.

Nakon druge, ostao je 1.85 sekundi sporiji od Noela i 1.40 od Jakobksena.

Dosad je najbolji Filipov rezultat u slalomu Svjetskoga kupa bilo peto mjesto na Sljemenu ove godine, ujedno i jedini put da je u toj disciplini završio u top 10.

Drugi hrvatski predstavnik Matej Vidović sa startnim brojem 26 drugu je vožnju izborio kao 15. sa zaostatkom od 1,49 sekundi. No, u drugoj je vožnji bio nešto lošiji pa je završio 19. s 2.93 sekunde zaostatka.

Samuel Kolega nastupio je 40., ali zaostatak od 2,42 nije bio dovoljan za drugu vožnju. Nedostajale su točno dvije desetinke za 30. mjesto, na koncu je bio 33.

Zagreb: Prva vožnja muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy

Prvi je to put da se neki hrvatski skijaš našao na pobjedničkom postolju slalomske utrke Svjetskoga kupa još od Ivice Kostelića 2013. u Lenzerheideu.

Sve rezultate možete pogledati OVDJE.

POGLEDAJTE BORBU VEČERI FNC-a 4: IVAN ERSLAN VS HENRIQUE DA SILVA FRANKENSTEIN 

Najčitaniji članci