Sport

Komentari 2

Masvidal mijenja zaraženoga Burnsa! Usman dobio protivnika samo sedam dana prije borbe

Masvidal mijenja zaraženoga Burnsa! Usman dobio protivnika samo sedam dana prije borbe

Amerikanac će zamijeniti Gilberta Burnsa koji je otkazao nastup na UFC 251 priredbi na Yas otoku u Abu Dhabiju 12. srpnja i borbu protiv Usmana, a kojeg je, zapravo, prema prvotnoj zamisli trebao izazvati upravo "Gamebred" Masvidal

Svega sedam dana prije zakazanog datuma Jorge Masvidal (35) pristao je postati izazivač i boriti se protiv Kamarua Usmana (33) za naslov prvaka velter kategorije!

Amerikanac će zamijeniti Gilberta Burnsa koji je zbog pozitivnog testa na korona virus otkazao nastup na UFC 251 priredbi na Yas otoku u Abu Dhabiju 12. srpnja i borbu protiv Usmana, a kojeg je, zapravo, prema prvotnoj zamisli trebao izazvati upravo "Gamebred" Masvidal nakon što je u studenom u Madison Square Gardenu pobijedio Natea Diaza. Međutim, nisu mu sve svidjeli UFC-ovi financijski uvjeti, pa se UFC okrenuo Burnsu. 

- Ove vijesti su me uništile. Ne osjećam se dobro, no pobijedit ću ovu bitku - poručio je Burns.

UFC isprva nije htio tražiti zamjenu, već borbu odgoditi za neki drugi termin, no Masvidal je sada prihvatio uvjete i priliku.

Jorge Masvidal protiv Usmana velika je stvar. Zadnji se put borio s Nateom Diazom za BMF pojas, a sada će se boriti za pravi naslov protiv frajera koji je tvrd kao orah - govorio je još u prosincu prvi čovjek UFC-a Dana White.

Tada je Usman prvi put obranio titulu kada je u petoj rundi prekidom svladao Colbyja Covingtona. Suprotno svim očekivanjima u najavama i analizama, Usman i Covington priredili su vatreni okršaj i rat na nogama nakon kojeg je Nigerijac demolirao Amerikanca u posljednjoj minuti borbe i tako stavio točku na i velikog rivalstva.

U Abu Dhabiju tako će uz Usmana i Masvidala biti još dvije borbe za titulu. U bantam kategoriji borit će se Petr Yan i Jose Aldo, a za titulu perolake Alexander Volkanovski i Max Holloway.

Najčitaniji članci